מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהאני16/02/2011
אני עוברת הרבה דברים
אין לי כח לפרט
אבל ההורים שלי חושבים שעשו טעות שלו שלחו אותי לפסיכולוג כשהייתי קטנה
כי אני מתרגזת עצבנית חסרת שקט ובתוך תוכי זה עוד יותר נורא אני חסרת ביטחון אני מפחדת אני רגישה מאוד אני לחוצה אני עצבנית ...
אז הם מדברים איתי על זה על ללכת לאיש מקצוע
במה קואצ'ינג עוזר? אני מכירה אדם שעוסק זה אבל אני רוצה לשמוע דעה "נטרלית"
מה ההבדל בין פסיכולוג למאמן ...איך הם עוזרים
אני אחרי פרידה שוב, סופית כנראה,וגם לפניה אבחנתי אצלי דיכאון עייפה או לא ישנה
לא מתעניינת בדברים עושה דברים רק מכורח או לא עושה אותם בכלל
ודווקא עכשיו כשכן חשבתי למקצע יותר את הספורט שלי והלימודים יותר טובים ,ומשתפר עם חברים ,דווקא עכשיו נגמר עם החבר ברגשות מאוד מעורבים ומאיימים ותחושת בדידות של איך אני אתמודד עם החיים בלעדיו
רע לי מאוד ,נזכרת בו ,בהרגשה הרעה בהרגשה הטובה .ממש רע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ליאת דביר-ליבשיץ22/02/2011שלום ותודה על פנייתך,
נשמע שאת בתקופה לא קלה בכלל,
והפידבק שאת מקבלת לא מעצים במיוחד- יתכן שאת באמת בנקודה שעזרה היא חיונית
עם זאת, אין טעם לנסח משפטים על אודות העבר ומה היה צריך או לא צריך לעשות בעניינך..
האימון הוא ליווי תכליתי יותר, קצר מועד, תחום בזמן וממוקד מטרה (גם אם המטרה היא למצוא צטרה..)
עם זת זהו תהליך חיובי שמתמקד בעוצמות ויכולות ויש בו להשרות טוב בתחומי חיים רבים בו זמנית
הטיפול- ליווי מסוג אחר, מעמיק יותר, אם תרצי, המהווה מקום נוח, מכיל וביקורתי פחות..
אני מניחה שהתיקון בו נעשה דרך מערכת היחסים הנרקמת בין המטפל למטופל לאורך זמן
ראי מה מתאים לך יותר,
בכל מקרה ממליצה לך אחד מהשניים בחום: )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור27/02/2011שלום לך
נדמה לי שאת עוברת מספר אירועים שונים בו זמנית.
אחד מהם הוא אולי דיכאון ביולוגי, עליו מתגברים בעזרת תרופות, או מחכים את הזמן שהוא יעבור לבד - מספר חודשים לפחות.
אם ההורים שלך עשו טעות או לא כשהיית קטנה אין לי מושג, האימון עוסק יותר בעשייה ובתוצאות, ולא כל כך מאפשר לגלוש לפנטזיות, אם הן לא רלוונטיות, ואף מצביע במידת הצורך על הנזק בהתעסקות ברגשות מסויימים, אם הם מהוים חסמים ומפריעים ולא מקדמים.
הפסיכולוגיה בדרך כלל תעסוק בלחוות את הרגשות מהעבר, ומניחה שאם לא מתעסקים ברגשות המודחקים זה תוקע.
לבחירתך, רק שכדאי לדעתי לפנות לפסיכיאטר כדי לברר את עניין הדיכאון שסתם מבזבז זמן ואנרגיות בהן אפשר להשתמש למטרות אחרות.
בברכה
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)