עבודה על כוח הסבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה על כוח הסבל
    חן
    19/12/2007

שלום,

כיצד מתאמנים בחיזוק היכולת להימנע מדברים לא טובים, כיצד אני יכולה לשכוח לגמרי מרצונות זמניים שלי הבאים מתוך חסך רגשי, אך אני לא יכולה להיות חזקה מספק בכדי לדחות אותם. הכוונה היא לאוכל, סיגריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה על כוח הסבל

הוספת תגובה

• עבודה על כוח הרצון

דפנה סלען
    20/12/2007

חן ראשית תודה על שאלתך
    שנית: שמת לב ששינית את הכותרת?
    אני מזמינה אותך להשתמש בשפה חיובית. הכוונה היא להשתמש במילים שמקדמות אותנו לעתיד ולא משאירות אותנו בבעיה. הכוונה היא גם להגיד/לחשוב מה את כן רוצה ופחות מה את לא רוצה.
    אם כך, כיצד מתאמנים על היכולת לרצות דברים טובים ( במקום להימנע מדברים לא טובים)?
    כיצד לחזק את כוח הרצון להישאר במצב של לעשות/לחשוב על דברים שטובים עבורי?
    כרגע שיניתי את השאלות לנוסח של שפה חיובית. כמובן שהאידאלי היה שאת זו שהיית משנה את המשפטים אך כיוון שאנחנו בפורום ולא באימון בפועל אני עשיתי את זה עבורך.
    כאשר את שמה באותו סל את שני הדברים שאת רוצה להימנע מהם : אוכל וסגריות
    אני מניחה שמדובר בהתמכרות ברמה זו או אחרת (סיגריות בעיקר) ותתקני אותי אם אני טועה.
    יש כמה שיטות לחזק את כוח הרצון בכלל ומתוך זה להתחזק ולצאת מההתמכרות.
    אחת מהן: "שיכפול מצב דומה"
    אני מזמינה אותך להיזכר בפעם שבה היה לך כוח רצון חזק מאוד ובעזרתו הצלחת לצאת ממצב שלא היה לך נעים ולהגיע למצב טוב עבורך.תמצאי דוגמא שבה התוצאה הייתה לשביעות רצונך ותשאלי את עצמך:
    מה הניע אותי לעשות את הדבר שעשיתי? מה היה שם שעזר לי? תאתרי שם את הכוחות/תכונות אופי/עזרה מהסביבה
    מה היו הפעולות שעשיתי? תפרטי לעצמך את הפעולות לפי הסדר שלהן אחת אחרי השנייה - מה עוד? מה אחר כך?
    אני מאמינה שאת יכולה ללמוד מהדוגמא המוצלחת הזו המון על עצמך: על הכוחות שלך בכלל וכוח הרצון שלך בפרט.
    כמובן שישנן עוד הרבה דרכים וצריך להתאים את הדרך לאדם שעובר את השינוי. יחד עם זאת, קיבלת כאן דרך אחת משמעותית שתעזור לך להתחיל לנוע הלאה לכיוון המטרה שלך : להתאמן לרצות דברים שטובים עבורך.
    יום נעים וחמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא עבודה על כוח רצון

דורית
    11/01/2008

דפנה שלום
    ממש אי אפשר לעבוד עם כוח רצון!!!! אדם בא עם כוח רצון גדול לעשות שינוי וזה לא מספיק.ן בהתמכרויות העבודה היא יחודית ומעמיקה וצריך להכיר את התחום והחומר.
    לא כל אחד יכול לטפל או לייעץ בהתמכרויות. אנשים מצטיינים בכל התחומים ויש להם שם הרבה כוחות ובנושא התמכרות לאכול , אין הקשה מתחומים אחרים.
    את כנראה לא מכירה את התחום וזו היתה עצה חביבה מאד אבל לא רלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו