ירידה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה במשקל
    ליאור
    14/03/2011

שלום רב.
    בתשע השנים האחרונות (מאז לידת בתי הבכורה) , אני סובלת ממשקל יתר משמעותי (30 ק"ג עודף). ניסיתי עשרות שיטות לשינוי הרגלי אכילה - קבוצות, דיאטנית, ועוד ועוד ואפילו ניתוח קיצור קיבה אשר כשל. הכסף כבר זרם כמים ואינני מצליחה (או יורדת קצת ואז עולה). כבר איתרתי את הסיבה בגללה אני אוכלת, וידוע לי מה צריך או לא לאכול. על פניו נדמה שפשוט אינני רוצה מספיק, אלא שרק אני יודעת שאין דבר שמפריע לי יותר. גם אינני מרגישה כבר נוח להוציא עוד ועוד כספים סביב בעיה זו על חשבון משפחתי (הסבלנית מאוד).
    האם יש מקום לעצתכם? האם זה בתחום עיסוקכם?
    בתודה.
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• ירידה במשקל - תגובה

גרשון מורג
    15/03/2011

שלום ליאור,
    אני מניח שאת שמעת על המושג גוף-נפש. הוא מתייחס לקשר בין הגוף לנפש, שני גורמים שהם בעצם יחידה אחת ומושפעים הדדית ללא הפסק.
    זה לא נדיר שבעיה גופנית קשורה לנושא נפשי, כולל בעית עודף משקל.
    את כותבת שכבר ניסית הרבה פתרונות בתחום הפיזי שלא עלו יפה. אני מציע לך לחפש את מקור הבעיה בהוויה שלך. אולי זה אפילו משהו שלאו דווקה קשור לאוכל, אבל מקבל את הביטוי שלו בהרגלי אכילה ועודף משקל.
    אימון אישי הוויתי יכול בהחלט להיות לעזר בעניין.
    בהצלחה רבה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל - תגובה

ליאת דביר-ליבשיץ
    15/03/2011

הי ליאור, תודה על פנייתך
    אימון אישי בהחלט יכול להועיל במובן זה שמדובר בתהליך מבוסס עצמות ויכולות.
    הקושי בהשלת הק"ג העודפים הוא לא פעם תוצאה של "הכישלון" שאנו חווים בעת ניסיון לא מוצלח להיפטר מהם
    לעיתים רבות אנחנו חווים תעוקה מהמחשבה על המצב הנוכחי ומתרכזים פחוות בלדמיין את ההקלה והסיפוק שנחווה לאחר ההגעה האפשרית למשקל הרצוי
    תעוקה זו, פעמים רבות, מוצאת מזור במקרר: )
    יותר מזה..
    אלא אם יש בעייה קלינית מוגדרת, הסיבות להשמנת יתר נעוצות בפסיכה שלנו- הרגלים, מצוקות, חוסרים...דברים מהסוג שאוכל לא באמת מצליח לסתום
    אולי כדאי לנסות ולבדוק למה הנפש באמת משתוקקת?
    בהצלחה רבה
    ליאת: )

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל - תגובה

ד''ר מרגלית בן אור
    15/03/2011

שלום ליאור
    כשאדע מהי הסיבה בגללה את אוכלת, לפחות הסיבה שאיתרת, אוכל לענות טוב יותר על השאלה אם זה שייך לתחום האימון האישי או לא.
    אני מציעה שתגשי לבדיקה פסיכיאטרית, אם זה רלוונטי, וגם תחזרי על בדיקות גופניות, בעיקר תפקודי בלוטת התריס.
    בהצלחה והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאור-ירידה במשקל

תמיר
    17/03/2011

שלום לליאור היקרה
    בעית משקל יתר ובכלל ההרגל להכניס לגופינו דברים מזיקים נובעת מסיבות שורש כמו צרכים/אמונות/ילדים פנימיים שיוצרים לנו חסכים רגשיים השגורמים לנו למלא אותה בין השאר ב"אכילה רגשית" .היות והם בתת מודע שלנו האכילה לא תמיד נשלטת ומודעת.
    לאימון -במיוחד לשיטת האימון ההוליסטי ,יש כלים טיפוליים/דמיון מודרך שיכולים לעזור לך למצוא את אותה סיבת שורש ולטפל בה בתהליך מובנה
    בהצלחה
    תמיר
    מאמן הוליסטי מתמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו