מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסיגל23/12/2007
כיצד ניתן לאמן את עצמנו להיפטר מכעסים? אני מאבדת סבלנות נורא מהר ומתעצבנת, זה לא טוב לי ולא לסובביי. יש לכן איזו עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוונה חיובית
דפנה סלען23/12/2007בואי לרגע נצא מנקודת הנחה שלכל דבר שאנחנו עושים יש כוונה חיובית.
בהנחה זו ניקח דוגמא של אמא שכועסת על הילד הקטן שלה שהוא משתולל בבית - הכוונה החיובית שלה היא לשמור על הבטחון של הילד שלה (יתכן שהכוונה החיובית שלה היא גם שהיא תרגיש בטחון כשהילד שלה בטוח).
אני מזמינה אותך להיזכר בארוע ספציפי שבו כעסת. להיכנס קצת לאירוע ולהיות שם ( קצת- כדי לא להיות מוצפת שוב בכעס) - תבדקי מה הייתה הכוונה החיובית שלך שם- מה זה נתן לך ? מה זה איפשר לך?
כשמצאת את הכוונה החיובית השגת שני דברים:
1. את מרגישה בסדר! את לא סתם כועסת -אלא יש משהו חיובי שאת מנסה להשיג.
2. את יכולה עכשיו להעתיק - ממש ככה - COPY PASTE את הכוונה החיובית להתנהגות אחרת/שונה - במקום לכעוס.
למשל, אם נחזור לדוגמא של האמא - היא תשיג את הבטחון שלה ושל הילד ע"י שיחה איתו או פשוט תתפוס אותו כשהוא משתולל ותסביר לו... וכו' - כמובן מה שהכי מתאים לאמא ולילד!
כמובן שזה תהליך, ולא משהו שמשיגים בהוקוס - פוקוס. אני רק יכולה להבטיח לך שככול שתעשי את זה יותר כך זה יהפוך לחלק ממך.
אני רוצה לסיים במשפט ששמעתי ממישהו מאוד חכם:
יש לנו הרגלים וההרגלים בסופו של דבר יוצרים אותנו ( אני מרגישה ביטחון דרך כעס והופכת להיות אדם כעסן)
אז, בואו ניצור הרגלים חדשים כדי שיצרו אותנו מחדש ( אני מרגישה בטחון בדרכים נעימות והופכת להיות אדם נעים)
מוזמנת לצאת לדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)