שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סיגל
    23/12/2007

כיצד ניתן לאמן את עצמנו להיפטר מכעסים? אני מאבדת סבלנות נורא מהר ומתעצבנת, זה לא טוב לי ולא לסובביי. יש לכן איזו עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כוונה חיובית

דפנה סלען
    23/12/2007

בואי לרגע נצא מנקודת הנחה שלכל דבר שאנחנו עושים יש כוונה חיובית.
    בהנחה זו ניקח דוגמא של אמא שכועסת על הילד הקטן שלה שהוא משתולל בבית - הכוונה החיובית שלה היא לשמור על הבטחון של הילד שלה (יתכן שהכוונה החיובית שלה היא גם שהיא תרגיש בטחון כשהילד שלה בטוח).
    אני מזמינה אותך להיזכר בארוע ספציפי שבו כעסת. להיכנס קצת לאירוע ולהיות שם ( קצת- כדי לא להיות מוצפת שוב בכעס) - תבדקי מה הייתה הכוונה החיובית שלך שם- מה זה נתן לך ? מה זה איפשר לך?
    כשמצאת את הכוונה החיובית השגת שני דברים:
    1. את מרגישה בסדר! את לא סתם כועסת -אלא יש משהו חיובי שאת מנסה להשיג.
    2. את יכולה עכשיו להעתיק - ממש ככה - COPY PASTE את הכוונה החיובית להתנהגות אחרת/שונה - במקום לכעוס.
    למשל, אם נחזור לדוגמא של האמא - היא תשיג את הבטחון שלה ושל הילד ע"י שיחה איתו או פשוט תתפוס אותו כשהוא משתולל ותסביר לו... וכו' - כמובן מה שהכי מתאים לאמא ולילד!
    כמובן שזה תהליך, ולא משהו שמשיגים בהוקוס - פוקוס. אני רק יכולה להבטיח לך שככול שתעשי את זה יותר כך זה יהפוך לחלק ממך.
    אני רוצה לסיים במשפט ששמעתי ממישהו מאוד חכם:
    יש לנו הרגלים וההרגלים בסופו של דבר יוצרים אותנו ( אני מרגישה ביטחון דרך כעס והופכת להיות אדם כעסן)
    אז, בואו ניצור הרגלים חדשים כדי שיצרו אותנו מחדש ( אני מרגישה בטחון בדרכים נעימות והופכת להיות אדם נעים)
    מוזמנת לצאת לדרך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו