מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדדניאלה20/04/2011
היי לכולם,
מקווה שהגעתי למקום הנכון..
יש יל בעיה שאני כל הזמן נמצאת במצב של פחד.
פחד שיפטרו אותי ממקום העבודה, פחד מקהל, פחד מימה שיחשבו או יגידו עלי, פחד שאני לא אמצא מישהו שיאהב אותי כמו האקס, פחד שאני אכשל..
לא יודעת אם זה פחד, יותר חשש ודאגה.. אני כל הזמן טרודה בזה
אני יודעת שהכל מתחיל בחוסר ביטחון שיש לי, שתכלס אין לי סיבה, כי אני יחסית נראית טוב, עם תואר בראיית חשבון..
אבל משהו טבוע עמוק בפנים וגורם לי לדאגות לעתיד כל הזמן..
האם זה ניתן לתיקון? מה עושים??
בבקשה עזרה!!
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
ליאת דביר-ליבשיץ20/04/2011הי מאיה,
הגעת למקום הנכון רק שלמרבה הצער תגובה בפורום לא די בה כדי לחלץ אותך מהמצב שאת נמצאת בו..
יש מגוון של שאלות שיש לשאול כדי להבין היכן את נמצאת וכל עצה שתקבלי על סמך הודעתך, לפחות ממני, תהיה שטחית ולא מספקת
הייתי ממליצה לפנות לעזרה- טיפול / אימון כדי לברר מהי מהות ושורש הבעיה או לחילופין מהם הצעדים שביכולתך לנקוט כדי לעזור לעצמך להגיע לקבלה עצמית ולביטחון הדרוש לך כדי לנהל חיים חפים מדאגות במקרה הפחות טוב ושמחים ומספקים במקרה הטוב
חג שמח: )
ובהצלחה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד - תגובה
גרשון מורג22/04/2011שלום לך מאיה,
אני חושב שהגעת למקום נכון, אך לצערי אינני חושב שזו התחנה הסופית, יותר נכון יהיה להגיד שזו יכולה להיות תחנת המוצא לכיוון העזרה שאת מבקשת.
אם זה ינחם אותך, אפשר להגיד לך שאת לא לבד בהרגשתך. חלק לא מבוטל מהאנושות בכלל חיה בהרגשה של פחד, ברמות כאלה או אחרות. וזה בגלל שפחד הוא אחת משתי ההוויות הבסיסיות שלנו: פחד ואהבה.
מכל אחת מההוויות הללו נובעות בעצם כל יתר הרגשות או ההוויות שלנו.
הפחד מייצר דאגה, קנאה, חוסר בטחון, חשדנות, מועקה, בושה, חרדה וכו' וכו'.
האהבה מייצרת הרמוניה, חמימות, אמון, בטחון רגשי, שקט נפשי, הערכה, וכו' וכו'.
שתי הרשימות הנ"ל הם מאד חלקיות בהחלט ואת יכולה להוסיף לכל אחת מהן עוד תכונות רבות.
אבל מה שמעניין זה שלשתי ההוויות הבסיסיות הללו יש תכונה אחת מאד בולטת: הן מבטלות האחת את השניה. ז"א, כאשר אנו בהוויה של אהבה אין פחד ולהיפך.
את אומרת שיש בך דאגה או חשש. מישהו מאד חכם הגדיר דאגה כ"קטסטרופה מפונטזת". ז"א אנו מפנטזים קטסטרופה (שעדיין בכלל לא התרחשה) ומשתמשים בה כדי להפחיד את עצמנו.
מצחיק ומגוחך, נכון? אבל חלק גדול מאתנו עושה זאת כל הזמן!
אז ראשית כל, תהי ערה שאת עושה זאת לעצמך: את מפנטזת קטסטרופות ומפחידה את עצמך בהן. תהי מודעת לכך כל פעם שאת דואגת/חוששת למשהו.
שנית, אמרנו שאיפה שיש פחד אין אהבה, אז תנסי לברר מה את לא אוהבת ובעיקר מה את לא אוהבת בעצמך ולמה. אך לדעתי, לא תמיד קל לעשות זאת לבד וכאן אימון אישי יוכל להיות לעזר רב.
מקווה שעזרתי במשהו ואני מברך אותך באיחולי הצלחה. הרמוניה, רוגע ושקט נפשי.
חג שמח,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד!
נילי27/04/2011וואו גרשון. איזה יופי שאתה מסביר כך את הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד! - תגובה
גרשון מורג27/04/2011תודה רבה. לבריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד
תמיר28/04/2011שלום לך
תחושת הפחד נובעת מסיבת שורש כלשהיא במהלך חייך כמו כשלונות, "ילד פנימי " מתקופת הילדות ,טרואמה,אירוע לא נעים, מסרים שליליים שקיבלת מהסביבה שיצרו בך חסימה רגשית וחסכים שהשפיעו על מערכת האמונות שלך באופן כזה שמתרחש אירוע כלשהוא -האמונה שלך הלא מודעת שיצרת יוצרת לך "תסריט" של פחד במקום של אהבה,ביטחון עצמי ,אומץ וכו'
אימון אישי הוליסטי(סוג האימון שאני עוסק) שמשלב כלים טיפוליים כמו דמיון מודרך ,ציור,נשימות ,קלפים וכו' עובד גם על התת מודע,אמונות,צרכים,רגשות וכו' הוא אכן תהליך שיכול לעזור לך למצוא את מקור הפחד ולשחררו ובמקביל לחבר אותך לעוצמות שלך -ערכים,יעוד שלך וליצור ביטחון עצמי ריפוי ושחרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)