עמוס לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמוס לי
    אני
    08/06/2011

אני מרגישה מאז ומתמיד
    שאני במרדף וריצה אחרי הזמן
    ואחרי מה לעשות ואך לעשות
    והערות מהסביבה כל דבר קטן רק גורמים לי לדאוון

אני סטודנטית ,ואין לי כח
    עייפה פיזית ובלי מוטיבציה לפעמים
    רוצה רק להיות בים ולא מאפשרת לעצמי
    בגלל תחושת העומס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמוס לי

הוספת תגובה

• תשובה

תמיר
    09/06/2011

שלום לסטודנטית היקרה,

ממה שרשמת עולים מספר דברים/שאלות שכמובן צריכים בירור מקיף יותר:

ריצה אחרי הזמן -זה אומר שאת זקוקה לכלים כדי ללמוד לנהל זמן/עומס/אפקטיביות/לשלוט על חייך ומשימותייך(פרואקטיביות) וסדר עדיפות נכון למטלותייך

האם את לומדת /עושה באמת מה שאת אוהבת?
    האם את רואה את עצמך עובדת בתחום בו את לומדת?
    למה את זקוקה לברוח לים?ממה את בורחת באמת?

תהליך אימון אישי יכול לעזור לך להתחבר לאמת שלך,לחוזקות שלך,לערכי הנשמה שלך,לרצונות האמיתים שלך ולשחרר כל מה שמגביל אותך.
    לתת לך כלים לניהול זמן אפקטיבי וסדרי עדיפויות נכונים ואפקטיביים עבורך
    לעזור לך להבין האם התחום המקצועי שבחרת אכן מתאים לך או שאת לומדת מקצוע "נחשב" כדי לרצות מישהו. ואז גורם לך לתסכולים ואיבודי אנרגיה.

תהליך אימון אישי יכול לתת לך כלים לשיפור הביטחון והדימוי העצמי שלך כדי שלא תגיבי בהשפעת צרכים/חסכים אלא מתוך מלאות ואז תגובות הסביבה לא ישפיעו עלייך.

בהצלחה
    תמיר סוזן
    אימון אישי הוליסטי להעצמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמוס לי - תגובה

איציק יצקן
    09/06/2011

לאנונימית,
    אתחיל בחתימה שלך- "אני": כל אחד מאיתנו הוא אני ולכל אחד תחושת קיום ממלאת עולם. אבל כאשר את חותמת במילה "אני" את הופכת באחת לאנונימית, לנעלמת.
    כמובן שגם במילים שלך את מתארת שכל מה שאת רוצה זה להיעלם (לים...).
    יקירתי, כרגע הסביבה מפעילה אותך ל"דאון" מתמשך - וכדי לצאת מזה הכי פשוט זה להיות את, והשאלה הראשונה שעלייך לשאול את עצמך זה: "מי אני?". יש לי בשורה בשבילך: בשנייה שתחליטי להיות הגיבורה בסרט של החיים שלך (ולא שחקנית בסרט של מישהו אחר) תמצאי את האנרגיות הקיימות בך והזמינות לך כדי ללכת במסלול שלך ולנהל את עצמך בעצמך - כאשר תתחילי תהליך אימון תגלי שיש כמה מנועים פשוטים להפעלה כמו "מה משמעותי לי?" "מה מסקרן אותי?" ועוד. ההיכרות עם אלה מוסיף כוחות ולוקח למטרה תוך תהליך חוויתי ובדרך-כלל גם קצר.
    בהצלחה,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך.

גרשון מורג
    09/06/2011

שלום לך "אני"!

הרשי להציע לך להתבונן היטב, לעומק וללא מגבלות במה שנראה לי כמשפט מפתח בהודעה שלך: "והערות מהסביבה כל דבר קטן רק גורמים לי לדאוון", ולנסות לראות, לגלות ולשאול את עצמך:
    1) למה את נותנת כל כך הרבה כוח ומעמד ל"סביבה" שלך שהיא משפיעה כך עליך בכל הערה.
    2) מאיפה נובע הענקת כזה מעמד וכוח ל"סביבה". מה המקור, איפה למדת זאת?
    3) מה הקשר בין אותו מרדף וריצה אחרי הזמן לבין "הסביבה" והערותיה. האם יש קשר ומה משמעותו. האם עליך "לספק סחורה כלשהי" לסביבה? מה היא? האם יש רווח/הפסד (נפשי, כמובן) ביחסים אלה?
    4) איזה מערכות ציפיות מניעות אותך במרדף שלך? למי הן שייכות? לך, ל"סביבה", לשתיכן?

ולאחר שתעני על כל הנ"ל (לעצמך ובכנות גמורה, כמובן), תשאלי את עצמך שאלה נוספת,
    5) על מה אני יכולה לוותר מכל הנ"ל? או האם אני ח-י-ב-ת להמשיך ולהחזיק באותם מחשבות/תחושות/ציפיות/ערכים/פרדיגמות/וכו'? איך אני ארגיש בילעדיהם?

אני ממליץ לעשות את התרגיל הזה בכתב , לבד וברגע ומקום שקט. לכתוב את התשובות לשאלות ללא שום בקורת ומחשבה יתרה. פשוט כל מה שבא לראש. את עשויה לגלות דברים מעניינים ויתכן יהיו לך לעזר רב.
    לאחר מכן, אפשר גם לגשת לתהליך אימון אישי להביא בהירות נוספת לחייך.
    בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו