עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אורית
    15/06/2011

שלום ,אני מעוניינת לפתוח עסק הפעלות לימי הולדת,יש לי כל מיני רעיונות אבל הבעיה העיקרית שלי זה פחד קהל. אני עובדת בגן ילדים יושבת מול הילדים ומשחקת איתם לפעמים.(מה שעד לפני כמה זמן לא הייתי מסוגלת מחוסר הביטחון וחוסר הניסיון).
    אני רוצה לדעת איך אני יכולה ללכת להפעיל יום הולדת בביטחון החוסר ביטחון העיקרי שלי זה לא הילדים אלו ההורים שבאים ,הסבים והסבתות ועוד כל מיני חברים שהם לא ילדים.
    בקיצור פחד אם זה לא יצליח אם אני פתאום לא ידע מה להגיד וכו'.
    בבקשה עזרה כאן כי אני מאוד זקוקה לזה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

איציק יצקן
    15/06/2011

ארוית יקרה,
    עיצרי לרגע לפני שאת קוראת לקושי שלך "פחד קהל". אני מציע לך את זה לא מכיוון שאני לא מאמין לך שכך את מרגישה אלא מכיוון שלעיתים אנחנו משתמשים במונחים נדושים בעוד שהפיתרון לקושי שלנו הוא פשוט בהרבה יותר.
    מה שבטוח זה שבתיאור המצב שלך יש נקודת אור גדולה: הילדים אוהבים אותך, וזאת עובדה מנצחת שכאשר תפגיני אותה - אף הורה ואף סבא לא יכול להפריע. אם עדיין לא שכנעתי אותך - מה דעתך להתחבר למה שבאמת חשוב - הטוב שאת מ-ע-נ-י-ק-ה לילדים.

הצגתי בפנייך שני כלים חשובים ופשוטים וכך או כך - אימון בא לפשט דברים ולאימון כלים פשוטים לקלף דברים מיותרים.
    לכי הלאה עם הדברים האלה ואם עדיין תרגישי חשש - כדאי לך להגיע לאימון אישי או אימון בקבוצה ושם ניתן להעמיק את הדברים, לוודא דברים ולהשתמש בכלים נוספים על מנת להרים את העסק שלך .
    בהצלחה,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

תמיר
    15/06/2011

שלום לאורית היקרה,

מה שאת מרגישה -פחד,חשש,פחד קהל- קיים בך כתוצאה מחסימה רגשית שנוצרה בעבר בהשפעת ההורים/סביבה

בתהליך אימון תלמדי לזהות את הרגש המדוייק ואת מקור ולשחררוו ,לחזק את בטחונך ודימוייך העצמי ע"י חיבור לערכייך,עוצמותייך ומשם להתנהל ממלאות ולא מחסכים,מעוצמה ולא מחולשה.

בהצלחה
    תמיר סוזן
    אימון אישי הוליסטי
    0528730271

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

גרשון מורג
    16/06/2011

שלום לך אורית,
    תודה שפנית אלינו.
    אני רוצה לצאת מההנחה שהתאור שלך בפניתך מדויק ואין לי סיבה לפקפק במה שאת חשה כפחד מקהל. אני יודע גם שלמרות שסביר להניח שאין בסיס ממשי לפחד הזה, הוא בכל זאת קיים אצלך ואין טעם להתווכח עם המציאות.
    אני גם מניח שהפחד הזה יהיה קיים, עד שאת (ורק את!) תוכיחי לעצמך שאין לו מקום בחייך. ואת זה תשיגי כאשר תצליחי להתמודד איתו, ז"א תופיעי בפני קהל בהצלחה.
    ע"מ להשיג את הנ"ל, ישנם שתי דרכים:
    הראשונה הינה בעזרה מקצועית שיכולה להיות לעזר רב. אחת הדרכים היא באימון אישי.
    השניה היא מה שאומרים "לעצום עיניים ולקפוץ למים הקרים". לשבור את הקרח ולחוש את הניצחון על הפחד. זה דורש אומץ ונחישות, אבל זה אפשרי.
    לגבי פתיחת עסק כרגע המבוסס על הופעה בפני קהל, הייתי שוקל היטב האם להשקיע את המשאבים הנפשיים והכספיים לפני שתרכשי את הביטחון המינימלי שאת מסוגלת להופיע. דחיה של הצעד הזה תוך כדי עבודה על התמודדות עם הפחד יכול להיות מהלך הגיוני.
    דרך אגב, ההורים של הילדים, הסבים והסבתות וכו', הם כולם בסך הכל ילדים שהתבגרו...
    בתנועת הנוער היו אומרים "חזק ואמץ!" ואצל אובמה אמרו "Yes, we can!".
    היי בטוחה שאת גם יכולה.
    בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו