מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהירון06/01/2008
האם אפשר ללמד לא להתרגז מהר ולהיות יותר רגוע.
אני מוצא את עצמי שוב ושוב צועק על הילדים ,אני יודע שאני לא בסדר אבל לא מצליח להשתנות.
מה עושים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה החיובית
דפנה סלען06/01/2008שלום ירון
ראשית אני רוצה להוקיר אותך על השאלה.
שנית, אתה כבר בדרך לפיתרון כי: אתה מודע ואתה רוצה לשנות- כל הכבוד!
לא פעם שואלים אותי הורים את השאלה ששאלת – אתה לא לבד.
אני מזמינה אותך לקחת שתיים שלוש דקות ולענות על השאלות הבאות:
1. תיזכר בסיטואציה ספציפית שבה כעסת על ילדך
2. מה היה שם שהכעיס אותך?
3. מה התוצאה שניסית להשיג בסיטואציה הזו? (אם למשל הילד טיפס על השולחן ניסית להשיג שהוא ירד מהשולחן)
4. מדוע ניסית להשיג את התוצאה הזו? מה הכוונה החיובית ששאפת להגיע אליה?
(למשל כשהילד מטפס על השולחן יתכן שאתה פוחד שייפול ולכן ניסית להשיג עבורו ביטחון)
5. איך אתה מרגיש עכשיו כשאתה מבין שלכעס שלך יש כוונה חיובית וההתנהגות שיצאה החוצה רצתה להביא למימוש הכוונה החיובית? (אני מקווה שההרגשה יותר טובה)
6. לבסוף: בהנחה שאתה מבין את הכוונה החיובית שאתה רוצה להשיג – איזה התנהגות יכולה לממש את הכוונה הזו – אחרת מכעס? מה עוד? מה עוד? (כדאי לחשוב על כמה אופציות)
7. כעת, תדמיין את הסיטואציה ההיא (מסעיף 1) כשההתנהגות שלך שונה- איך ההרגשה?
ירון, זה עתה עשית תרגיל קטן אבל משמעותי ביותר. מצאת אופציות נוספות להתנהגות שתוביל אותך לשינוי שאתה רוצה להשיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)