שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    אבישי
    30/06/2011

ד"ר שלום,

תודה על פועלכם וסליחה על השאלות לתכיפות.
    .
    שאלה ראשונה- האם אלכוהול 70% מחטא איידס? נניח דם שהיה על משטח ונגעתי בו אם ניקיתי את היד עם אלכוהול 70% אז זה מספיק?

שאלה שניה- נשקתי למשהו בזמן שהיו לי שפתיים סדוקות לא מדממות האם במידה והיה טיפת דם מזערית מהצד השני האם קיים סיכון, חצי שעה אחר כך פיצצתי פצעון סגור בצד השפה וירד לי דם מהמקום נהיה מעיין פצע פתוח של פצעון מפוצץ, האם איידס יכל להשאר לי על השפתיים ולהכנס לפצעון המדמם לאחר חצי שעה? כלומר האם איידס יכל כוירוס להיות על שפה חשופה ולחדור לפצעון שפוצצתי אחרי חצי שעה?

שאלה שלישית- הייתי בשירותים ציבוריים מטונפים, שתן על הרצפה ולא יודע מה הלך שם, למחרת בבוקר צחצחתי נעליים ככה שהיד שלי נגעה בסוליית הנעל, האם יש סיכוי שאיידס יכל לשרוד שם לאחר בערך מעל 10 שעות?

תודה,

אבישי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• כדי להרגיע מעט

מישהי
    30/06/2011

נגיף האיידס לא עובר במגע עם העור. אם הוא לא חודר דרך הרקמות הריריות (עין, פצע פתוח וכו') אין הדבקה.

מלבד זאת, הנגיף מתחמצן במגע עם האוויר, ושורד בין 20 שניות ל-5 דקות באוויר הפתוח (תלוי בתנאי הלחות והטמפרטורות) ולכן אין סכנה בטווחי הזמן שתיארת

מובן שהם יענו לך יותר טוב, אבל אולי עזרתי קצת:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו