מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הידבקות מחתכים, דחוףאורן26/08/2011
שלום לדוקטור.
אתמול קיימתי יחסי מין חלקיים עם בחורה (חברה, לא זונה), ללא חדירה וללא מין אוראלי.
כל מה שעשינו זה לשפשף אחד לשניה עם האצבעות והידיים.
אחרי שדקות ארוכות הכנסתי אצבעות לפות הרטוב שלה, גיליתי לחרדתי שיש לי 4-5 חתכים בגודל של מילימטר או שניים מעור שקילפתי בימים האחרונים (תוך כדי כסיסת ציפורניים), עדיין קצת אדום וקצת כואב, עם פגיעה ברצף העור (שקע פנימי של חצי מילימטר בערך).
הבחורה אמרה שבעבר היה לה חבר שהיא שכבה איתו בלי קונדום, וגם לו היתה פעם חברה אחרת.
האם עלי לחשוש מאיידס ולרוץ לקבל את טיפול החירום בתוך 48 שעות ?
אם הסיכוי קטן, אשמח אם תוכל לומר בערך מה הסיכון בסטטיסטיקה, כדי שאוכל לישון טוב בלילה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הידבקות מחתכים, דחוף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/08/2011הכי בטוח שתיבדקו שניכם - אם אתם שליליים - תוכלו להרגע
בשביל PEP יש לך עד 72 שעות מהארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לא מספיקה.... - שוב
אורן26/08/2011ברור שכדאי להיבדק וכו'... את זה כולם יודעים..
אבל אני שאלתי מה הסיכוי להידבק מסיטואציה כזו שתיארתי. האם החשש ריאלי ?
בפורום אחד כתבו שהסיכוי ממשי וקיים, ובפורום אחר כתבו שהסיכוי אפסי כי נדבקים רק אם החתך הוא מדמם ברמה של כריתת אצבע. מי מבין השניים צודק ?
אשמח אם תוכלי להשיב בצורה מדוייקת יותר לשאלה ששאלתי בהודעה הקודמת.
את מבינה שאני שואל כי אם הסיכוי להידבק הוא נניח 1 ל 100 אלף אז אני לא ארוץ לPEP, ואהיה די רגוע. אם הסיכוי הוא 1 ל5 אז אני אזמין אמבולנס עכשיו.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)