מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר שלום וברכה, בהמשך לשאלותי....יעל04/09/2011
לד"ר שלום וברכה,
שאלתי פה מספר שאלות בימים האחרונים, ואני מתנצלת על כך שאני נודניקית,
זה פשוט נובע מתוך מצוקה נפשית.
שאלתי לגבי חתך מסכין יפנית.
נזכרתי שלפני שנחתכתי ממנו השתמשתי בו כדי לחתוך סלוטייפ שאני מניחה שמישהו חתך אותו עם הפה קודם לכן.
לא היה דם נראה לעין על הסלוטייפ, במידה והיה רוק שעבר לסכין,
מצב כזה עלול להיות מסוכן חס וחלילה?
אני יכולה לשכוח מהמקרה הזה?
אני לא מצליחה, לצערי.....
ויש לי שאלה כללית שמאוד מטרידה אותי:
האם אדם עלול להיות בסכנת הדבקה כאשר הוא לא מזריק סמים/מקיים יחסים שאינם מוגנים/מקבל עירוי/מטופל בכלים שלא חוטאו?
אני תכוונת, ממש סתם כך בחיים נורמאלים,
מסיכות תפירה שהיו בפה של תופרת קודם, או כל תאונות שקורות בצוות עבודה של חתכים, דקירות ופציעות קלות?
אפשר לומר ע"פ מחקרים שנעשו עד כה שאדם שישמור על עצמו אינו יעמוד בסכנת הדבקה,
גם לא בטיול באפריקה?
תודה רבה רבה,
שבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אציין שאת החתך שטפתי במים בלבד,
יעל04/09/2011אני לא זוכרת מדוע,
הוא מאוד דימם.....
כך שלא היה חומר חיטוי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה נוספת ששכחתי לשאול,
יעל04/09/2011הרבה פעמים נוצרים לי על כף היד והאצבעות חתכים,
מיובש (פיצוצים בעור שיוצרים חתכים מדממים),
או כותצאה מקילוף של העור ליד הציפורן.
אינני חובשת אותם, אלא אם כן מדובר בחתך שמדמם בצורה מאסיבית.
אני נוהגת נכון?
אני חוששת כי הבנתי שבמידה ושני פצעים באים במגע זה עלול להיות מסוכן,
ויוצא לגעת הרי באנשים בחיי היומיום.....
שוב תודה רבה מעומק הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה נוספת ששכחתי לשאול, - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/09/2011נראה לי שאת בחרדות מיותרות
לא נדבקים במגע עם עור גם אם יש קצת יובש
כדי להדבק צריך חדירת דם ישירות לתוך חתך מה שנדיר ביותר בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מה נחשב חתך?
יעל07/09/2011אם נחתכתי כמה שעות קודם,
או שפצע פתוח זה פצע שמדמם?
פצע שהפסיק לדמם נחשב סגור?
תודה רבה ושוב סליחה על ההטרדה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, אשמח מאוד מאוד למענה.....
יעל07/09/2011תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)