מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת ד"ר, אני ממש מתנצלת....יעל05/09/2011
שוב אומר שאני מודעת לאופי החרדתי שלי,
אני מתכוונת ללכת לטפל בזה בזמן הקרוב בעז"ה.
יש לי עוד שאלה נוספת על סיטואציה שנזכרתי בה:
עצרתי עם בת לקנות פרחים אצל מוכר רחוב.
המוכר כנראה נפצע מהפרחים וירד לו דם מהאצבע,
כדי לשטוף את זה הוא הרטיב את היד בתוך הדלי של הפרחים.
2 דברים שמטרידים אותי מאוד:
1. בתי החזיקה את הפרחים, אולי קודם לכן הם היו במים שהכילו דם,
זה אמור להטריד?
2. אחרי שהוא טבל את היד הוא נתן לי עודף,
לא זוכרת עם איזו יד. לא היה ממש דם שנראה לעין על היד שלי מרוח על היד או משהו, אבל בכל זאת הוא היה פצוע....
מה שכן, יכול להיות שהיה עור יבש או חתכים ביד, לא מדממים, אבל אני לא יכולה להיות בטוחה כרגע שלא היה כי יש לי נטיה לקלף את קצות אצבעותי ולהפצע לעיתים.....
אז לסיכום - במידה והיו עקבות דם בעודף, וחתך או פצע,
זה עלול להיות מסוכן?
הבנתי שמגע פיזי בין פצעים עלול להיות מסוכן חס וחלילה, מה כמות הדם שצריך שתהיה?
יש לציין כשכחודש ועשרה ימים לאחר מכן היה לי כאב גרון שהוביל לאיבוד קול,
לא היה חום ככל הזכור לי, ולאחר כמה ימים של לחץ בסינוסים הרופא רשם נוסידקס ואנטי' למרות שמשטח גרון יצא שלילי, אולי לדלקת בסינוסים, אני לא זוכרת.
האם עלי להיות מודאגת או שאפשר לשכוח מהסיפור?
אני מודה לך מאוד,
ומקווה שהחרדות יעזבו כמו שבאו בעז"ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי פצעים,
יעל05/09/2011אנשים בכל העולם נחתכים, נפצעים ומסתובבים עם עור יבש שגורם לדימום,
בכל מקום, בסופר בקניון וכו'.
אני מבינה שמגע של דם עם דם הוא בעייתי,
השאלה שלי,
מה גודל הפצע "המקבל" צריך להיות ומצבו (מדמם ממש, או שגם במצב שהוא עדין שורף ממגע עם סבון לדוגמה),
מה כמות הדם שצריכה לבוא במגע?
רק במגע פיזי ממש?
כמה זמן טיפה תשרוד באויר?
ושוב, המון תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד"ר, אני ממש מתנצלת.... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/09/2011הסיפור הזוי ואיננו שייך לשום צורת הדבקה
לא נדבקים בצורות אלה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר, רק אני רוצה לדעת,
יעל05/09/2011למה מדובר בסיפור הזוי,
הרי דם הוא נוזל גוף,
במידה והוא מדמם ביד ונוגע במישהו עם פצע או חתך,
יכול להיות הרי מגע, לא?
ואשמח לתשובה לגבי שאלותיי על פצעים,
זו דרך ההדבקה היחידה שמאוד מטרידה אותי.....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורק אציין כי הסיפור שתיארתי אכן
יעל06/09/2011קרה,
לא הגזמתי חלילה בפרטים,
הסיפור הזוי בהקשר לשאלות שלי?
ויש לי שאלה נוספת,
במידה ובעז"ה בדיקת דם רגילה תקינה לחלוטין, כולל ספירה של כדוריות דם לבנות,
אפשר להסיק מזה שהגוף נקי ב"ה?
שוב תודה רבה ויום נפלא.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, אשמח מאוד מאוד לתגובתך ד"ר
יעל07/09/2011תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד"ר, אני ממש מתנצלת.... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2011די לסיפורי החרדות !!!! ככה לא נדבקים !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)