מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ביולוגית משו....יעל27/09/2011
הבנתי שהנגיף הולך ומתנדף ברגע שהוא בא במגע עם האויר.
שאלתי היא: זה תקף לגבי כל תנאי,
על כל סוגי המשטחים: מתכות, ברזל, עץ, קרמיקה וכו'?
כל עוד הנוזל התיבש, הנגיף הושמד כליל?
אני שואלת בגלל שהתרחצנו במקלחות בחוץ,
ואני רוצה לשאול לגבי שתי סיטואציות:
1. צחצחתי שיניים (והשיניים רגישות, אולי דימם מעט, לא שמתי לב), ונגעתי עם הפה בפתח הברז (לא איפה שיוצאים המים ונרטב, ליד) ממתכת, כשזה קרה שטפתי מעט עם מים והמשכתי לצחצח.
2. אחרי המקלחת הוצאתי את המסננת גם היא ממתכת שמעל פתח הניקוז כדי לנקות אותה,
וטיפה השפריצה לי לפה.
לשני המקרים כמובן השאלה היא אם משהו נגע שם קודם....
והתשובות תקפות גם לגבי הפטיטיס?
אשמח מאוד לתשובות,
יום נפלא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי להוסיף,
יעל27/09/2011אם גם על עור האדם,
דם שהתיבש ממקור חיצוני (השפריץ, לדוגמה),
גם אז הנגיף מושמד?
(כי הטמפרטורה היא כמו גוף האדם....)
אני שואלת על מקרה שנמצאה טיפת דם יבשה,
ותוך כדי ניסיון להסיר אותה נהיה פצעון שהחל לדמם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלחות בחוץ-לא באויר פתוח אלא מחוץ
יעל27/09/2011לבית.
לצורך הענין, המקום הוא סגור בלי חלון,
כמו במלון.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלחות בחוץ-לא באויר פתוח אלא מחוץ - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר27/09/2011נראה לי שראוי שתלמדי על צורות ההדבקה
את חרדתית במידה מיותרת מתוך חוסר ידיעת העובדות
אנא כנסי לאתר הועד למלחמה באיידס ותלמדי - כל זאת על מנת להפחית חרדות מיותרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. קראתי, ובכל זאת אשמח
יעל27/09/2011לתשובה לשאלה-
לא הבנתי אם הנגיף תלוי בנוזל רטוב,
או שהוא יכול להתמך במשטחים מסוימים כמו מתכות, עץ, ברזל וכד'.
או שלא משנה באיזה חומר מדובר,
כל עוד אין רטיבות של נוזלי גוף,
אין בעיה?
סליחה על ההטרדה,
שוב- תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)