טעיתי ואני במצוקה וחששות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעיתי ואני במצוקה וחששות
    ירון
    15/10/2011

ד"ר שלום
    אתחיל מהסוף - על פי בדיקת קומבו שבצעתי לפני כשבוע, 21-23 יום מהמגע (לא יודע בדיוק) - התשובה שלילית.

יחד עם זאת אני חושש לאור העובדה שבצעתי מין אוראלי דו צדדי עם נערת ליווי בתאלינד.
    הבנתי שבהגדרה הסיכויים להידבקות במין אוראלי נמוכים, אבל -
    1. גם אני "ירדתי" לה (לא הרגשתי שיש לה הפרשות).
    2. כשהיא "ירדה" לי היה לי מלפני זה לאורך הפין חלק כלשהו של עור מגורה, כלומר כמו עור משופשף ככשנוגעים בו מרגישים כי המקום רגיש.

ומכאן אודה להתייחסותך
    1. האם יכול להיות שדרך הרוק שלה חדר נגיף איידס לגוף שלי בחלק של העור המגורה ?
    2. נלקח לי דם במעבדת STD בת"א והבדיקה בוצעה במעבדה של קפלן. כשהרופא מסר לי את התשובה הוא אמר לי שמבחינתו אני יכול להיות רגוע מבחינת האמינות ונכונות התשובה ולהפסיק עם החרדות שתקפו אותי.
    יחד עם זאת אני קורא שמשרד הבריאות מבקש לחזור על הבדיקה אחרי 7 שבועות.
    היכן האמת... ?

לאור מה שתיארתי לעיל - אודה לעצתך ביחס ל 2 הנקודות.
    תודה ותבורכי על פועלך בפורום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעיתי ואני במצוקה וחששות

הוספת תגובה

• טעיתי ואני במצוקה וחששות - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    16/10/2011

ראשית - בדיקת קומבו שלילית היא אמינה ומבטיחה בסבירות גבוהה מאד שלא נדבקת
    מאידך, על פי הוראות יצרן קיט הקומבו, יש המלצה לבדיקה חוזרת 7 שבועות מהארוע
    לגבי סיכויי ההידבקות במין אוראלי על פי תיאורך - הסיכוי עדיין נמוך ביותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - הבהרה נוספת

ירון
    17/10/2011

תודה על תשובתך המרגיעה.
    אני מבין מקריאת תשובותייך בפורום כי שהחל מ 3 שבועות בדיקת הקומבו אמינה ולפני זה אין טעם לבצע את הבדיקה.
    בצד המשלים - מה הטווח קדימה בו היא נשארת אמינה ויכולה להעיד על הדבקה כזו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - הבהרה נוספת - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    17/10/2011

אם הבנתי נכונה את שאלתך - ולכן יש המלצת היצרן לחזור על הבדיקה - אחרי 7 שבועות קומבו נוסף מאשר אן שולל הדבקה ברמת בטחון גבוהה מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפוציטים

חושש
    17/10/2011

ד"ר תודה
    אני רוצה להתחבר לסוגיה אחרת שקיימת בפורום והיא הלימפוציטים.
    אני יודע מתשובותייך כי בדיקה לגילוי איידס זו בדיקה ספציפית ולא ניתן להסיק על איידס מבדיקות אחרות.
    יחד עם זאת אודה לדעתך בסוגייה שמתקשרת -
    בהנחה שקומבו יוצא שלילי אחרי 3 שבועות מהאירוע ובמקביל בבדיקת דם רגילה כחודש לאחר האירוע יוצא כי ספירת הלימפוציטים תקינה ונורמאלית, האם זה לפחות מחזק את התשובה השלילית של הקומבו ? (שכן כתוב בהרבה מקומות שבהנתן שנדבקים בשבועות לאחר ההדבקה יש ירידה משמעותית בלימפוציטים בדם)
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפוציטים - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    19/10/2011

לא בכל מקרה של הדבקה רואים ירידה בספירת הלימפוציטים
    כך שלא ניתן לבנות על זה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש אופטימיות להיאחז בה

ירון
    19/10/2011

דר שלום
    האם על שילוב של קומבו שלילי לאחר 21-22 יום, לימפוציטים תקינים אחרי חודש ובלוטות לימפה תקינות בבדיקה של רופאת המשפחה כן אפשר לסמוך לדעתך .... ?
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותך לשאלה לעיל

ירון
    22/10/2011

ד"ר אודה מאוד להתייחסותך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש אופטימיות להיאחז בה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    23/10/2011

קומבו שלילי שולל הדבקה בסבירות גבוהה מאד, אך בכל זאת קיימת המלצה לבדיקה חוזרת 7 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת ארוך אבל באמת חשוב, תודה

ירון
    22/10/2011

דר שלום
    אין ספק שתשובותייך בפרט בנושא הקומבו מרגיעות אותי.
    יחד עם זאת בשבועות האחרונים לאור כל הסיטואציה אני נמצא במצב של חרדות ופחדים, שהלכו ונרגעו אך קיימים גם היום.
    שבועיים אני מטופל בציפלק ועוד לפני תחילת השפעתם מצבי השתפר לאור האינפורמציה שנחשפתי אלייה בזכות הפורום.

עדיין אחד הדברים המטרידים ביותר אותי שגורמים לי מפעם לפעם במהלך היום וברקע כל הזמן להכנס למחשבות שליליות וחרדות זה
    1. כאבי ראש שבאים והולכים ולא עוזבים אותי. פעם במצח פעם ברקות.
    2. כאב גרון טורדני - לא ברמה של הפרעה לבליעה אך מאין ליחה שקיימת בלוע לתחושתי בחלק העליון. כשלושה שבועות. בעבר סבלתי אך לא פרק זמן כזה. במקביל אני רואה הרבה אנשים עם הגרון כעת.
    בדיקה של רופאת משפחה העלתה כי יש לי נזלת בגרון למעלה אך מעבר לכך אינה רואה דלקת וכו'. אף משטח גרון העלה כי אין לי דלקת.
    הנחת העבודה שלה, גם על סמך ניסיון העבר מולי, כי כאבי הראש נובעים מהצטברות של נזלת גם באיזור הראש וכו'. אמרה לי שייתכן ואם לא יעבור נאלץ לקחת אטיביוטיקה.

אני מוטרד שכן קראתי באינטרנט ששני הנ"ל הם סימטומים של הידבקות באיידס בשבועות הראשונים.

אני מזכיר כי בבדיקות דם שעשיתי כחודש לאחר האירוע יצא ספירת לימוציטים תקינה.
    אף על פי בדיקת רופאת המשפחה אין לי הגדלה של בלוטות הלימפה.

סליחה על הסרבול
    אודה על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת ארוך אבל באמת חשוב, תודה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    23/10/2011

אנא שאלות קצרות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו