מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסוןרויטל23/10/2011
כן אבל השאלה שלי היא האם יתכן שלאחר שהמזרק הונח על ה שיש הוא יכול לגעת בטיפת דם שנמצאת על השיש ואם ניתן להידבק ככה באיידס?
כמה זמן הוירוס חי מחוץ לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/10/2011הוירוס יכול לחיות בטיפת דם או במחט חלולה מספר שעות
לא סביר שהאחות הניחה מזרק לא מכוסה לפני ההזרקה, אלה לא הסטנדרטים המקובלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה
רויטל23/10/2011אז למה רושמים שוירוס חי מחוץ לגוף לא במחט מספר דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר התכוונת מספר דקות?
דנה23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר התכוונת מספר דקות? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/10/2011The best answer I have found for this question is from a CDC pamphlet, from which I extracted the following information:
HIV in the Environment
Scientists and medical authorities agree that HIV does not survive well in the environment, making the possibility of environmental transmission remote. HIV is found in varying concentrations or amounts in blood, semen, vaginal fluid, breast milk, saliva, and tears. (See below, Saliva, Tears, and Sweat.) In order to obtain data on the survival of HIV, laboratory studies have required the use of artificially high concentrations of laboratory-grown virus. Although these unnatural concentrations of HIV can be kept alive under precisely controlled and limited laboratory conditions, CDC studies have showned that drying of even these high concentrations of HIV reduces the number of infectious viruses by 90 to 99 percent within several hours. Since the HIV concentrations used in laboratory studies are much higher than those actually found in blood or other specimens, drying of HIV- infected human blood or other body fluids reduces the theoretical risk of environmental transmission to that which has been observed--essentially zero.
Incorrect interpretation of conclusions drawn from laboratory studies have alarmed people unnecessarily. Results from laboratory studies should not be used to determine specific personal risk of infection because 1) the amount of virus studied is not found in human specimens or anyplace else in nature, and 2) no one has been identified with HIV due to contact with an environmental surface; Additionally, since HIV is unable to reproduce outside its living host (unlike many bacteria or fungi, which may do so under suitable conditions), except under laboratory conditions, it does not spread or maintain infectiousness outside its host.
HIV is sensitive to fluctuations in temperature and the presence of oxygen. One place that HIV has been know to survive in is drug injection syringes since these are airtight and often contain blood from the injector.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)


.jpg)
