מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקותמאיה09/11/2011
לדר' שלום רב,
ברצוני לשאול מס' שאלות מכיוון שאני בחודש 9 להריוני ונראה לי שמאז יש לי חרדות מהכול,בנוסף אני אחות במקצועי ואני נחשפת במסגרת המקצוע לסוגי הפרשות.
1.האם אפשר להידבק ב HIV/HCV ע"י מגע של דם עם ידיים יבשות עור בריא ושלם?
2.לפני כחודשיים אולי 10 שבועות הסרתי ממטופלת קיבוע של ברנולה שהיה מלוכלך עם דם והרגשתי נוזל על הפנים,יש לציין שאני מרכיבה משקפיים ולא הרגשתי על העיניים טיפות של נוזל או משהו,עשיתי בדיקה לאחר כ 10 שבועות ויצא שלילי,אז זה תקין,אבל האם יכולתי להידבק בצורה כזו? אם נגיד דם,או שתן של אדם שחולה ב HIV/HCV משפריץ לריריות העיניים זה מדבק?
3.לפי מיטב זכרוני מהלימודים גם הדבקה דרך מגע של רוק אינה מדביקה לא בשני הוירוסים(איידס,והפטיטיס).
4.מקרה נוסף הוא שישבתי ליד מישו חולה ב HCV והוא היה לאחר עקירה ופיו היה עם דם והוא השתעל על האוכל,שיעול שיצא ללא דם לפי מיטב ראייתי,אבל האם יכול להיות טיפות מיקרוסקופיות שנפלו על האוכל שלי ואני אכלתי את האוכל וכך אפשר להידבק?
5.שאלה נוספת,ניתוק מסט עירוי של אנטיביוטיקה כאשר המים של הסט נגעו באצבעות ולא נראה שם דם,יכול להיות שהוירוס נמצא בכמות מועטה שגורם להדבקה?למרות שזה היה בלי הדם? כי לפי מיטב זכרוני זה גם לא יכול להיות.
אודה לך על הסבלנות וההתייחסות לשאלותיי,מאז ההריון נהייתי פראנואידית דבר שאני מקווה שהוא יעבור מכיוון שאני מקפידה בעבודה על כללי היגיינה ועבודה עם כפפות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות
מאיה12/11/2011למה לא נעניתי לשאלותיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/2011אנא - שאלות קצרות !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/11/20111. HCV מדבק הרבה יותר מ HIV , לא קיימת הדבקה ממגע דם על עור בריא
2. אם עשית בדיקה ויצאה שלילית - אז לא נדבקת !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה12/11/2011תודה רבה לך על תשובתך ,ד'ר.
אבל אם נגעתי אני בדם שניגר מפצע של מישהו לי היה עור בריא וללא פצעים אך הדם כאילו "צבע" לי את הציפורניים בדם,לאחר מכן שטפתי את הידיים והדם ירד,האם זו סכנת הידבקות? עשיתי בדיקה לאחר כ 6.5 שבועות מהאירוע האם זה אמין? או שממש הייתי צריכה עוד 3 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/11/2011הבדיקה שביצעת אמינה - על פי הוראת היצרן עלינו להקפיד על 7 שבועות אך הסבירות קרובה למאה אחוז במקרה של 3 ימים הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה13/11/2011תודה רבה לך על הסבלנות והתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)