מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת HIV-2 של הוועד למלחמה באיידסחסר אחריות07/12/2011
שלום,
אני גיי ולפני כ-8 חודשים ברגע של שיקול דעת מוטעה קיימתי יחסים מין אנאליים עם בחור מקניה. אני הייתי פאסיבי ואני זוכר שנתתי לו קונדום בבירור והוא לקח אותו וככל הנראה השתמש בו. אז לא דאגתי, כי הייתי שאנן וטיפש. לאחרונה נזכרתי במקרה ונכנסתי לחרדות קשות. לפני כשבוע הלכתי להבדק בוועד למלחמה באיידס וקיבלתי תוצאה שלילית בבדיקה המהירה ובבדיקה המשולבת שנאמר לי שהוא בודקת את שני הזנים של ה-HIV:
HIV-1, HIV-2.
קראתי ש-HIV-2 הוא זן נדיר המאפיין בעיקר את אזור מערב אפריקה. מכאן החשש שלי שאולי הבחור שהייתי איתו נשא של הזן הנדיר הזה (למרות שקניה היא במזרח אפריקה). האם אני יכול להיות רגוע מתוצאות הבדיקה גם לגבי הזן הנדיר של הנגיף? הרי למרות נדירותו בדיקת המעבדה המשולבת לא מצאה שאני נשא שלו, ואני מניח שניתן לסמוך על המעבדה שהם בודקים גם את הזן השני למרות נדירותו, הרי הם לא מעוניינים בהתפרצות של HIV-2 בארץ.
האם גם הבדיקה המהירה בודקת את שני הזנים של הנגיף?
מאז למדתי את הלקח ואני מתכוון להמנע מסקס מזדמן עם פרטנרים מפוקפקים. החרדה שחוותי לא הייתה שווה את זה,
בתודה מראש,
חסר אחריות לשעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV-2 של הוועד למלחמה באיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011גם המהירה וגם בדיקת הקומבו בודקות את שני הזנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)