מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם עדין לחשושדוידי21/01/2012
ביצעתי בעבר לפני כשנתיים בדיקת אלייזה לHIV שהיתה חיובית בדיקת לנגיף עצמו בהמשך פעמיים היתה שלילית האם עלי לחשוש עדין ומה ניתן לעשות כיצד מוסברת הסתירה בין הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עדין לחשוש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/01/2012עלולה להתקבל תשובה "חיובית" באלייזה ולאחר מכן בדיקת WESTERN BLOT המאמתת את יצירת הנוגדנים תהיה שלילית. מקרים כאלה נקראים FALSE POSITIVE
והמשמעות שלא קרתה הדבקה
יתרה מזאת, אם בדיקת הנגיף עצמו (PCR) יצאה שלילית.
אם כל התנאים שציינתי מתקיימים - לא היתה הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אא22/01/2012גם לי בבדיקות אלייסה יצא חיובי ובWB יצא שלילי
הרופא אמר שזיהו את נגיף הHIV ולכן 99% אחוז שאני חיובי ויש לבצע שוב בדיקת WB
האם ישנה אפשרות שמה שהרופא אמר לא וודאי ואני לא חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/01/2012האם בדיקת PCR יצאה חיובית???
אם כן - זה מאשר הדבקה
אנא שלח את כל פרטי הבדיקות שעשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPCR
אלמוני22/01/2012עשיתי 2 בדיקות
אחת HIV בקופ"ח רגילה שהתשובה הגיעה מאיכילוב ולאחר שנאמר שהיא לא ברורה נשלחתי לבצע בדיקת דם לWB מבחנה אחת בלבד.
האם זה אומר שמהמבחנה הזו עשו גם WB וגם בדיקת HIV חוזרת וגם PCR?
הרופא אמר לי שזיהו את הנגיף אך לא אמר אם זה PCR?האם לברר או להמתין לתוצאת הWB השניה?
כי הבנתי שPCR יכול להטעות בגלל הדימיון הקיים ברצפים גנטים ולכן זו בדיקה שטובה לשלול יותר מאשר להכריע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPCR - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/01/2012לפי דבריך אני מבינה שלא עשו PCR אלא קומבו
ממליצה להמתין לתשובת WB ובמידת הצורך (אי בהירות בתשובות) לבצע PCR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
אא22/01/2012מה ההבדל בין קומבו לPCR?
תוך כמה זמן מהבדיקה לנוגדנים שיעשו לי תהיה תוצאה?
האם יכול להיות שזיהו נגיף באחת הבדיקות המופיעות לעיל אל הWB ייצא שלילי? הרופא טען ש99% שאני חיובי כי זיהו את הנגיף והנוגדנים לא נראו בWB כי זה טרי כנראה,האם יש סיכוי שהוא היה נחרץ מידי ויש סיוכי לאופטימיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ שאלה
אא27/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)