PEP, בלוטות לימפה ובדיקה ראשונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PEP, בלוטות לימפה ובדיקה ראשונית
    יוסי
    27/01/2012

לד"ר ולפרופ' שלום רב,

מזה כ-3 שבועות אני לוקח טיפול מונע נגד איידס, בימים האחרונים שמתי לב להתנפחות של מספר בלוטות לימפה בצד ימין של הצוואר, כרגע ללא אינדיקציה בצד השמאלי.

לציין שלא חוויתי חום או פריחה אך היה לי לפני מספר ימים כאב גרון קל עם שיעול ומעט ליחה וכרגע הופיעו בפי ככל הנראה 2 פצעי אפטה וכן יש לי שכבה צהובה-לבנה על הלשון.

אני מאוד חרד למצבי, בעיקר גם בגלל מגע נוסף שהיה לי לפני האירוע המשמעותי.
    אירוע מס' 2 - קיבלתי מין אוראלי (ללא קונדום) מבחורה שהיה לה עגיל בלשון (ללא אינדיקציה לדם על איברי). אירוע זה מטריד אותי מכיוון שכמה ימים לפניו ביצעו בי מין אוראלי (עם קונדום) אגריסיבי שכנראה פצע מעט את איברי (שריטות אדומות קלות + כתם שנראה כשטף דם על כיפת האיבר) ואני לא בטוח אם הפצעים נרפאו לחלוטין.

1. האם קיים סיכון גבוה להדבקה מאירוע מספר 2?
    2. במידה ואני לוקח טיפול מונע - האם הסימפטומים הנ"ל יכולים להעיד שהתרופות לא עובדות?
    3. מתי כדאי לי לבצע את הבדיקה הראשונה? לאחר 3 שבועות? לאחר סיום הטיפול המונע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• PEP, בלוטות לימפה ובדיקה ראשונית - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    27/01/2012

כל מה שאתה מתאר אינו מהווה סכנה או עשות להדבקה!
    מאחר שאתה לוקח טיפול מונע הזמן לבדיקה הראשונה הוא בין 2-3 שבועות לאחר החשיפה ואלו על מנת להיות לגמרי בטוח כדאי לחזור על הבדיקה כ-7 שבועות לאחר החשיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו