חושש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושש
    שי
    09/02/2008

אני בן 17 וחצי ולפני כשבועיים ירדתי לבחורה בגילי בערך..
    הירידה הייתה לכמה שניות ועכשיו לאחר שבועיים יש לי מין שפעת: חום, שיעול ליחתי נזלת שעברה והיה לי פעמיים שלשולים.
    אני חושש שמא זה תסמין למחלה. מה אתם אומרים?
    ועוד שאלה.. במידה ואדם נדבק והתסמינים המופעים אצלו היא שפעת.. האם המחלה עוברת לו כמו לכל אדם רגיל שחולה בזה או שהוא מקבל את זה קשה מאוד והתרופות לא עוזרות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושש

הוספת תגובה

• מגע מיני אורלי.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    09/02/2008

שלום שי,
    הסיכוי להדבקה במגע מיני אורלי הינו נמוך מאוד מאוד פחות מ 0.06% למגע מיני בודד, כאשר הגבר מבצע את המין האורלי, וזה כמובן כאשר המין האורלי מתקיים עם בחורה שהיא נשאית של הנגיף - גם הסיכוי לכך בישראל נמוך ביותר.
    הדבקה באיידס יכולה להתבטא בשלב הראשון כמחלה דמויית שפעת בעיקר עם פריחה והגדלת בלוטות, המחלה הראשונית תחלוף כמו כל מחלה ויראלית, הנגיף כמובן נותר.
    לסיכום -
    נראה לי שהסיכוי שנדבקת באיידס על פי התיאור הנ"ל הינו קלוש עד קלוש ביותר. ואתה סתם חולה ב"שפעת" כמו רבים וטובים בתקופה זו של השנה.
    למען הסר ספק ניתן להבדק בעוד 6-8 שבועות, והבדיקה תסיר להערכתי גם את הספק האחרון.
    במידה ואתה חושש מאוד, אתה יכול לפנות לאחד ממרכזי האיידס לקבל ייעוץ נוסף.
    והכי הכי חשוב - שני בני הזוג צריכים להבדק, וכאשר שניהם אינם נושאים את הנגיף - אפשר להנות בלי לחשוש.
    תהיה בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו