לפרופ' בנטואיץ' הנכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' בנטואיץ' הנכבד
    דני
    01/03/2012

אחד הפונים כאן בפורום כתב לך שהוא נדבק חדש, מדצמבר, ושרמת הCD4 שלו 490?

האם רמות נמוכות יחסי כאלה לאדם שרק נדבק עכשיו הם חריג?

האם רמה נמוכה באופן כללי של CD4 'תורמת' להדבקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' בנטואיץ' הנכבד

הוספת תגובה

• לפרופ' בנטואיץ' הנכבד - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    01/03/2012

אדם שנדבק בדצמבר יכול להיות עדיין בתקופת המחלה החריםה - ACUTE HIV INFECTION - בתקופה זו ערכי CD4 יורדים ובהמשך עשויים לעלות ספונטנית

לגבי השאלה השניה - אין קשר בין רמת ה CD4 לבין היכולת להדביק. מה שעושה את זה זו רמת הנגיפים בדם - העומס הנגיפי. ככל שיותר גבוה כך עלול להדביק יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול עכשיו?

אלמוני
    02/03/2012

אני האדם שנידבק בדצמבר האחרון, עליו נושא השיחה
    האם בעצם אתה אומר שכדאי להמתין עוד עם הטיפול כי אולי הCD4 יעלה והעומס ירד?
    כרגע אני ממתין לבדיקת העמידות וטרם התחלתי את הטיפול ואני מתלבט אם להבדק עוד חודש ולראות את התוצאות או להתחיל מייד עם קבלת תוצאת העמידות.
    רוב האנשים והפורומים אומרים שכדאי להתחיל הטיפול במיידי כדי לשמור על איכות הCD4 וגם לטווח הארוך אבל אין לזה תשובה חד משמעית כולל מהרופא שלי ואני באמת מתלבט ואובד עצות בעניין הזה.
    מצד אחד אני רוצה לתהחיל מייד כדי ל"הרדים את הנגיף" לא להיות מדבק למקרה שתהיה תקלה וכמובן לשקט הנפשי,כי אני כל הזמן מרגיש שיש בי מחלה וכל דבר שקורה לי אני מייד מקשר לHIV.
    מצד שני אני נורא חושש מתופעות הלוואי שעשויות להיות במיוחד מהאטריפלה שהבנתי שיכול להיות ומלהיות תלוי כבר בכדורים
    אשמח להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו