מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה אנא ענו מהר ככל שניתן!צעיר חושש מאו03/03/2012
שלום,
יש לי שתי שאלות חשובות, אנא ענו עליהן בהרחבה:
1. הייתי בטיול בדרום והיה לי פצע די גדול וטרי על המרפק (מאטופיק טרמטיטיס). נערה בעלת פוטנציאל להיות נשאית/חולה שהיתה חלק מהקבוצה בטיול נעמדה מאחורי וכשזזתי נוצר מגע בין היד שלה לפצע שלי. גרדתי את הפצע כחמש דקות לפני כן מה שהוריד את הקליפה ואני דואג שאם היה לה פצע או חתך על היד (מה שהגיוני עקב המסלולים הקשים במסלול והסלעים החדים) היה יכול להיות סיכוי להדבקות ח"וח. אינני יודע אם ללכת להבדק בעוד 9 שבועות עקב המקרה.
2. כבר בערך חצי שנה שמתי לב שיש לי פובייה מהדבקות. קראתי מאמר בנושא זה והבנתי שמה שמתואר בו מאפיין את מה שאני מרגיש - חשש בלתי פוסק מפני הדבקות גם במקרים מגוחחים שבהם אין סיכון אמיתי להדבקות. אני נוהג להבהל ממקרים כגון לחיצות יד כשיש לי חתך קטן על היד, הייתי נוהג לבחון כל פרט ופרט וגם כשהייתי מוודא שהכל נקי זה עדיין לא היה מרגיע אותי. אני פוחד ממגע עם אנשים מכיוון שהרבה פעמים יש לי פצעים או חתכים קטנים על היד עקב אסטמת עור. אני רוצה לדעת חד משמעית אילו דרכים הן דרכים פראקטיות להדבקות (לא דרכים תיאורטיות אשר לא באמת מתממשות במציאות) בכדי שאוכל להרגע- מלכתחילה הכל התחיל מקריאת מצבי ההדבקות התיאורטיים כגון מעבר בפצע פתוח מה שכביכול הגיוני בלחיצת יד עם פצע על היד.
אני זוכר שדוקטור ענה בפורום דומה למישהו עם חששות "זו עובדה חד משמעית שניתן להדבק אך ורק וארבע דרכים - מין בלתי מוגן עם נשא או חולה, שימוש משותף במזרקים ו/או מחטים עם נשא או חולה, הוולדות לאם נשאית או חולה שלא מקבלת טיפול וצריכת חלב אם נגוע. אלה הן הדרכים היחידות להדבקות ואין אף דרך אחרת." האם זו עובדה נכונה וניתן לסמוך עליה?
תודה רבה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ - לא קיבלתי תשובה! אנא ענו!
צעיר חושש31/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ שוב, אנא ענו מהר ככל שניתן
צעיר חושש01/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה אנא ענו מהר ככל שניתן! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/04/20121. אין מצב שנדבקת על פי התיאור המפורט שנתת
2. אתה אדם חרד ומומלץ שתטפל בזה, למען שקט נפשי ואיכות חיים טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)