פרופ' תודה רבה. ברשותך אבקש להבין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופ' תודה רבה. ברשותך אבקש להבין
    עופר
    13/03/2012

שאלתי ב12/3 שאלה ופרופ' בנטואיץ' השיב ,אני מצרפת את השאלה -תשובה עקב כך שלא ניתן טכנית להגיב לתגובה.
    שכן שלי לעבודה סובל מאסטמה של העור ויש לו לרוב פצעים כמעין פתוחים על ידו עם יובש רב וגירוד רב. אני יודעת שהוא לא נזהר ביחסי מין עם זרות ולא מקפיד על קונדום.
    לפני מס' ימים הוא לחץ את ידי בחוזקה במין חיבה כזאת וכשניסיתי לשחרר נשרטתי בגב היד וירד לי קצת דם (שריטה קטנה של כ-3 מילימטר ממנה ירד לי דם +שפשוף של מס' סנטימטרים).אני חושבת שהיה לו שטר של כסף מקופל ביד ואולי מזה נשרטתי ואולם אני מאוד חרדה מכך. אינני יודעת אם השריטה משטר הכסף או מציפורניו בכל מקרה אני חוששת שדם מפצעיו יכול להיות על השטר או הציפורניים ולהדביק.
    האם זה אכן מסוכן?
    פרופ' בנטואיץ' השיב "לא אין לך לחשוש בכלל ואין כל אפשרות להדבק גם אם הוא נשא של הנגיף בנסיבות שתארת!!"

כתבת "אין כל סכנת הדבקה במצב שתואר גם אם הוא נשא.
    אבקש להבין מדוע ? מה ההבדל בין המצב שתואר למשל לבין דקירה ממחט מזוהמת?
    שואלים רבים שואלים שאלות דומות ותשובה על כך יכולה להסיר הרבה בורות וחרדות.
    רב תודות על התייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופ' תודה רבה. ברשותך אבקש להבין - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    16/03/2012

ההדבקה דרך פצע בעור תוארה עד היום במקרים בודדים שבהם היה פצע פתוח גדול ומדמם ווהדם שהדביק היה צריך גם כן להיות בכמות משמעותית. במצבים שאת מתארת מלבד העובדה הבסיסית שאין כל מידע על כך שהדם החשוד הורא מאיש שהוא נשא, כמות הדם האפשרית להדבקה היא זעירה ביותר והפצע הוא שטחי וקטן. גם לגבי דקירה ממחט מזוהמת- הדקירה צריכה להיות עמוקה ולא שטחית על מנת שיתקיים חשש מבוסס להדבקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו