מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקה באיידס על ידי נשיכהרמי18/03/2012
לרופאי הפורום שלום.
1. ביום שישי בערב הייתי במסיבה ובמהלכה היה איזה קטע שאני וידידה שלי קצת הלכנו מכות בצחוק והיא נשכה לי את היד.
אני רוצה לציין שהיא נשכה לי את היד דרך השרוול של החולצה (הייתי עם חולצה ארוכה, לצורך העניין זו הייתה חולצת סריג די דקה) וזה היה ממש למעט זמן (מקסימום כמה שניות בודדות). כשהלכתי לראות אם יש סימנים על העור, לא ראיתי דם ובקושי זיהיתי את סימני הנשיכה. רציתי לדעת אם יש סכנה שנדבקתי באיידס ממנה במקרה הזה.
2. מחיפוש באינטרנט שעשיתי לא הצלחתי לקבל תשובה וודאית לגבי נשיכות. חלק טוענים שנשיכה היא כן דרך הדבקה וחלק טוענים שלא. האם תוכלו להסביר את נושא ההדבקות באיידס דרך נשיכות בצורה שתבהיר את הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס על ידי נשיכה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2012כדי שתתרחש הדבקה מנשיכה של נשא צריכה להיות פציעה של העור (של הננשך) ומעבר דם אל הפצע
ברוק כידוע לך אין נגיפים כך שמעבר רוק אינו מהווה סכנה להדבקה
על פי התיאור שלך אין כל סיבה לחשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו
רמי19/03/20121. אם רוק אינו מעביר את הנגיף, מה זה משנה אם יש פציעה בצד הננשך?
2. האם בשביל ההדבקה צריך פציעה גדולה, עם הרבה דם או שמדובר גם בפצעים קטנים מדממים שכמעט ואינם נראים לעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ את ההודעה
רמי20/03/2012אשמח לתשובה על תגובתי האחרונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)