סטוקרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטוקרין
    אלמוני
    26/03/2012

שלום רב,

אתמול לקחתי לראשונה סטוקרין וטרובדה ונאמרו לי מראש תופעות הלוואי האפשריות.

שעה אחרי נטילת הכדורים הרגשתי מעין כבדות,כאילו שתיתי לשוכרה. הרגשתי שקשה לי להחזיק את הגוף וכאילו בא לי להתעלף,הלשון והפה היו מורגשים רדומים מעט.
    לא הצלחתי להחזיק מעמד הרבה זמן ונכנסתי למיטה וישנתי און ואוף כל הלילה. כל החצי לילה הראשון היו לי חלומות ללא הרף, תחושת בטן לא נעימה שבסוף גרמה לי להקיא. צמרמורות ורעדתי מקור כאילו יש לי חום גבוה.
    בבקר קמתי עם הרגשת האנג אובר מטורפת שהולכת ומצטמצמת עם השעות.
    שאלותיי: האם כדאי לגשת לרופא להחליף את הסטוקרין,תוך כמה זמן תופעות אלו אמורות לעבור?האם אלו תופעות שכיחות או קצת מעל הנורמה? מה האלטרנטיבות לסטוקרין והאם לאלטרנטיבות אלו אין תופעות לוואי?

אודה על תשובתכם שכן אני נורא מודאג וחרד לערב ששוב אצטרך לקחת את הכדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטוקרין

הוספת תגובה

• סטוקרין - תגובה

ד''ר דוד ששה
    26/03/2012

אתה מתאר תופעות לוואי די אופייניות לסטוקרין, חלקן אולי נתרמות גם ע"י הטרובדה.
    רציתי רק לשאול לגבי הצמרמורת - האם היה לך חום? האם מדדת?
    באופן כללי תופעות הלוואי של הסטוקרין (הפרעת השינה, החלומות, תחושת ההאנג אובר וכו') דועכות או לפחות עוצמתן יורדת לאחר מס' ימים -שבועות של שימוש.
    מאידך אם מדדת חום, או אם הופיעה פריחה - ממליץ לך לדבר עם הרופא המטפל בהקדם. כנ"ל אם תופעות הלוואי אינן נסבלות מבחינתך. בכל מקרה אל תפסיק על דעת עצמך - דבר עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

טיפול
    26/03/2012

בלילה שרעדתי מקור והרגשתי צמרמורות לא מדדתי חום, בבקר מדדתי ולא היה חום.
    האנג אובר עבר לי בצהריים המאוחרות וכעת אני מרגיש טוב כאילו לא לקחתי כלום.
    הערב שוב אקח,שוחחתי עם הרופא שלי כבר והוא אמר שאעדכן מחר שוב ואם התופעות בלתי נסבלות נשקול להחליף את הסטוקרין שכן הוא מאמין שהתופעות מהסטוקרין.
    כמה זמן בדר"כ יכול לקחת לתופעות לעבור? האם זה שכל התחושות עברו בבקר והיה לי רק אנג אובר ובצהריים המוקדמות הכל עבר, מעיד על התרגלות מהירה של הגוף או לאו דווקא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה - תגובה

ד''ר דוד ששה
    26/03/2012

משך ההשפעה הנוירופסיכיאטרית של סטוקרין (אני מתכוון בדיוק למה שתארת - החלומות, ותחושת חוסר הריכוז וכדומה) משתנה מחולה לחולה. לעתים זה נמשך מספר ימים עד מספר שבועות, לעתים זה לא עובר ואנשים פשוט מתרגלים לזה.
    לגבי הדעיכה אחה"צ - זה לא מעיד על התרגלות, אלא על כך שרמת התרופה יורדת בדם בהדרגה במהלך היממה, וזו הסיבה שיש ליטול מנה נוספת כל יום.
    מסכים עם הרופא שלך - כדאי לנסות ולהמשיך ולראות אם זה נסבל מבחינתך או לא.
    בכל מקרה יש תרופות קו ראשון נוספות שיכולות להרגיש לך טוב יותר במקרה והשילוב הנוכחי לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף

טיפול
    26/03/2012

שאלה: אמרו לי שיש כדור בשם וירמיון שלוקחים 2 ממנו עם טרובדה וזה ללא תופעות לוואי
    האם זה נכון?
    האם זה יכול להתאים למצבי CD4 500 VL 250,000?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב וסליחה על ריבוי השאלות

טיפול
    26/03/2012

נאמר לי ע"י האחות לקחת את הכדור אחרי שאכלתי משהו ואנשים אומרים שעדיף על בטן ריקה דווקא,מה הנכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף - תגובה

ד''ר דוד ששה
    26/03/2012

viramune לא אופציה נכונה עבורך (לאור ספירת ה-CD4). בכל מקרה - לא יהיה נכון לדון בהחלטות טיפוליות ברשת. נסה לדון על זה עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה

ח
    26/03/2012

תודה רבה על הייעוץ, רק אם תוכל לומר אם מומלץ לקחת את הכדרוים על בטן ריקה או מלאה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקיצון לקיצון

ח
    27/03/2012

ד"ר ששה,
    היום קמתי אחרי הפעם השניה שנטלתי את הכדורים ולהפתעתי הרבה במהלך הלילה לא היו בכלל תופעות לוואי,לא חלמתי,לא התעוררתי ולא הקאתי או שום דבר אחר.
    הדבר היחידי שהיה זה ששעה אחרי הנטילה הרגשתי קצת מסטול ושקמתי בבקר,היתה לי עייפות אבל ללא האנג אובר.
    היתכן שאחרי פעם אחת תופעות הלוואי שהיו כ"כ קשות בפעם הראשונה עברו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקיצון לקיצון - תגובה

ד''ר דוד ששה
    27/03/2012

אני שמח לשמוע. כן - יתכן
    לשאלתך אתמול - סטוקרין מומלץ על בטן ריקה. בד"כ כדאי לקחת לפני שהולכים לישון, כדי להקל על תופעות הלוואי. טרובדה אפשר על בטן ריקה או מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו