אבעבועות רוח vs תסמונת hiv אקוטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות רוח vs תסמונת hiv אקוטית
    דני
    27/03/2012

שלום

אני נמצע בשלב החששות בעקבות תקלת קונדום שקרתה לי עם זונת רחוב. :-(

עדיין לא עבר מספיק זמן ע"מ שאוכל להיבדק, אז בינתיים אני לומד את הנושא, קורא מאמרים... קראתי על תסמונת hiv אקוטית ונזכרתי במחלה שהייתה לי לפני שנתיים.
    זה התחיל מחום (39-40) וכאבי בטן חזקים, אח"כ הופיעה פריחה על עור הקרקפת ומשם התפזרה לכל הגוף, ולקינוח קיבלתי סיבוך - דלקת מאוד כואבת בלסת התחתונה... הגרד לא היה חזק, אלא חלש עד בינוני. אחרי קצת יותר משבוע המחלה חלפה. הרופא לא עשה לי שום בדיקות, אמר שהוא בטוח ב-99% שמדובר באבעבועות רוח.

קצת מוזר שקיבלתי מחלת ילדים בגיל 29. אולי חס וחלילה זה היה משהו אחר? אני לא זוכר שום מקרה של סיכון גבוה לפני המחלה, אבל מי יודע...

האם קיים הבדל בין הסימפטומים של אבעבועות רוח לבין הפריחה והחום שאופייניים ל-hiv אחרי ההדבקות? האם רופאים יודעים לזהות את ההבדל (במידה והוא קיים) ללא בדיקות מעמיקות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח vs תסמונת hiv אקוטית - תגובה

ד''ר דוד ששה
    28/03/2012

הפריחה של אבעבועות רוח היא לרב מאוד אופיינית, וקשה לבלבל אותה עם פריחות אחרות. כך שאם הרופא ראה אותה האבחנה אכן לרב קלינית. זה לא כזה נדיר (אמנם לא שכיח) לפתח אבעבועות רוח בגיל 29.
    אבל כל הדיון הזה חסר משמעות לגבי הארוע עם הקונדום - פשוט תיבדק ל-HIV כדי להסיר ספק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו