מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בעניין טיפול ואלכוהולאבי30/03/2012
שלום
התחלתי טיפול תרופתי לHIV ואשמח לדעת האם מותר לשתות אלכוהול לאחר נטילת הכדורים ואחרי כמה זמן מומלץ מרגע הנטילה?אני לא מתכוון על בסיס יומי אלא פעם פעמיים בשבוע לערך לפני יציאה.
האם עדיף ליטול התרופות ואחרי כמה שעות לשתות או ליטול הכדורים אחרי החזרה מהבילוי גם אם זה באיחור של 5-6 שעות מהשעה שקבועה?
אשמח להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין טיפול ואלכוהול - תגובה
ד''ר דוד ששה31/03/2012תלוי בטיפול שאתה נוטל. הסכנה העיקרית בצריכת אלכוהול באנשים הנוטלים טיפול ל-HIV היא פגיעה אפשרית בהיענות לטיפול - דהיינו לשכוח ליטול את התרופות במקרה של שימוש מופרז. לכן נראה לי שבערבים שבהם אתה מתכוון לשתות כדאי שתיקח את הטיפול לפני שאתה יוצא. בנוסף, כדאי מאוד להיזהר משתיה מופרזת או על בסיס קבוע. היום ברור כי בקרב נשאי HIV מחלה כבדית היא אחת מהגורמים העיקריים לתחלואה ותמותה.
ממליץ גם להיוועץ ברופא המטפל לבדיקה של תגובות בין תרופתיות אפשריות בין הטיפול הספציפי שאתה לוקח ואלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אבי02/04/2012רק לצורך ההבהרה. אני לא אלכוהליסט או משהו, אבל אוהב לצאת לבלות ולשתות במידה ויוצא.
האם 2-3 כובות וודקה רד בול בערב זה מינון שמסוכן? האם האכוהול מנטרל את התרפות במידה ואני לוקח אחרי הנטילה?בעלון כתוב שאסור לשתות יינות עם זה...
שאלה אחרונה,כמה זה קריטי אם לוקחים את הכדור 4-5 שעות באיחור מהמועד הקבוע אחת לשבוע?אני מודע לזה שהנגיף יכול לפתח עמידות ואת זה אני רוצה למנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד''ר דוד ששה02/04/2012איזה תרופות אתה נוטל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
אבי03/04/2012סטוקרין וטרובדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעניין טיפול ואלכוהול - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/04/2012כללית הכל תלוי בכמות האלכוהול. אפ מדובר בכמויות גדולות עד כדי שכרות, כמובן שעדיף ליטול התרופותלפחות שעה לפני השתייה. אם מדובר בכוסית אחת או שתיים אין בעיה בנטילת התרופות סמוך לשתייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ
אבי03/04/2012אודה באם תוכל לפרט עד כמה ניתן לאחר את נטילת הכדורים מהמועד האחרון ולא להסתכן בעמידות של הנגיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תוכל לענות על שאלה זו,תודה
אבי09/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)