הדבקות באיידס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקות באיידס
    ירון
    20/04/2012

לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם בקופת חולים במחלקת ילדים (אני בן 16)
    את הבדיקה עושים בשכיבה על המיטה .
    בזמן הבדיקת דם האחות הניחה את הפד שמיועד לעצור את הדם לאחר הבדיקה על הסדין החשוף ולא על הנייר שמחליפים . לאחר מכן היא הוציאה את המחט ושמה את הצד שבא במגע עם הסדין על הווריד ולחצה כדי לעצור את הדם . לאחר כמה שניות החלפתי לצד שני בגלל שידעתי שזה לא בטיחותי . השאלה שלי היא כזאת - יכול להיות שעל הסדין היה דם/נוזל זרע/נוזל ליפמה נגוע באיידס , ואז היא שמה את הפד עליו ואותו צד שבא במגע עם זה הונח על הווריד החשוף - האם יכול שנדבקתי מאיידס מזה ?
    אני ממש חושש מהעניין . אני יודע שלא סביר שיקרו כל כך הרבה צירופי מקרים שיהיה כתם של נוזל נגוע והפד יהיה מונח בידיוק עליו וכו' .. אבל עדיין יש סיכוי גם אם הוא קטן לא ? כדאי ללכת עוד שלושה חודשים להיבדק או זמן חלון ארוך יותר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות באיידס

הוספת תגובה

• הדבקות באיידס - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    21/04/2012

אין כל סיכוי להדבקה בנסיבות שתארת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבר כמעט שבוע מהמקרה

ירון
    22/04/2012

ואני עם נזלת , כאבי גרון והרגשה כללית לא טובה .
    אם אני לא טועה כאשר יש הדבקה שבוע לאחר מכן בדרך כלל לא מרגישים טוב
    ויכול להיווצר מצב של שפעת . האם זה מעלה את הסיכויים שחס וחלילה היתה הדבקה ? אני מתלבט אם לשאול את רופא המשפחה על העניין .
    אשמח לתשובה מהירה , שבוע טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו