מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,טלי14/06/2012
שלום רב,
שאלתי מייחסת לא רק לאיידס אלא גם למחלות זיוהמיות נוספות. מקווה שבפורום זה אוכל לקבל תשובה. להלן השאלה: שמעתי לאחרונה כי בקרב הסודנים והארתראים והדרפורים יש שיעור גבוה של חולים במחלות זיהומיות לרבות שחפת, מלריה, איידס ועוד. כיוון שידוע לי שחלק ממחלות אלה יכולות לעבור אפילו בנשימה, כלומר לא רק ברוק אלא בלחות משיעול או דיבור. העניין הוא שהיום בהיותי במסעדה בה כמה מעובדי המטבח היו עובדים זרים - סודנים/אריתראים וכו' - נכוותי בלשון ונכנסתי ללחץ שמא נוצר לי פצע פתוח. כי אני חוששת שאם מי מהעובדים הללו שנגע לי בכלים או באוכל והיה לו פצע פתוח ביד או שהשתעל או פלט רוק והוא חולה במחלות אלה - אני חוששת שמא נדבקתי כך מאיזו מחלה זיהומית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/06/2012זוהי דוגמה עצובה למה שתעמולת כזב וציד מכשפות עושים:
אין בסיס לאמירה שיש המון שחפת מלריה ואיידס אצל הפליטים.
אלה שיש להם שחפת מזוהים ומטופלים.
לגבי המחלות האחרות הן לא עוברות לא באיוכל ולא בכלים או בשרותים.
בסיכום אין כל בסיס אמיתי לחששות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הבהרה ושאלה נוספת
טלי18/06/2012תודה על תשובתך. אני מסיקה מתשובתך כי אין כל מניעה מלסעוד במסעדה בה עובדי המטבח עובדים זרים גם אם יש לי פצעים פתוחים בפה... ואגב, בתשובתך גם ענית לי על שאלה נוספת:שהתכוונתי לשאול: אם אכן יש בסיס לחשש מהיותם "מפגע תברואתי" או שמא זו דמוניזאציה שעושים לציבור שלם. על כך ענית לי בתשובתך ורק חבל שממשרד הבריאות לא קם נציג ואומר זאת בכל רם. מספיק ככה הם כל כך סובלים ומוקעים, לא צריך גם סיבות תבוראתיות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הנוספת ששכחתי
טלי18/06/2012שאלה נוספת שהתעוררה בי היום בעקבות הפרסום על ליקוי החיטוי של המכשיר בבילנסון: זה פחד שקיים בי כבר שלוש שנים אך הדחקתי אותי והיום בעקבות הפרשה בבילנסון, זה התעורר: לפני שלוש שנים עברתי בדיקת אולטראסאונד ואגינלית, בבית חולים מוכר על ידי שני רופאים. מנסיוני, בדרך כלל את החלק של המכשיר שמחדרים פנימה מכסים בכיסוי חד פעמי. באותה פעם ראיתי שלא כיסו את המכשיר אלה שפכו עליו איזה נוזל מאיזה בקבוק שלתומי נראה לי כמו חומר חיטוי. ואולם, לפי מיטב ידעתי אין נוזל חיטוי שעם שפיכתו הוא מחטא מידית מפני נגיפי איידס ועוד נגיפים. באותה שעה לא מצאתי לנכון לברר זאת עם צוות הרופאים כי הייתי משוכנעת שהם אחראים ויודעים מה הם עושים אולם כעת לאור פרשת בינלנסון התעורר בי הפחד שמא נדבקתי ... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)