שאלה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..
    נטע
    20/02/2008

אני בחורה בריאה שחיה עם גבר נשא כבר שנתיים וחצי ומגדלת את בנו מנישואיו הקודמים כיון שהאם נפטרה מאותה המחלה.
    בזמן האחרון אנו מאוד רוצים ילד משותף אבל בגלל המצב שלו הדרך היחידה היא שטיפת זרע. הבעיה היא שדיברנו עם הרופאה שמטפלת בזה והיא אמרה שכבר לא עושים את זה בארץ ושזה תהליך ארוך ומייגע.
    חשבתי ללכת לבנק הזרע ולקבל תרומה (עם ידיעתו כמובן).
    השאלה שלי היא אם אנחנו אכן עושים זאת איך אנחנו יכולים לוודא שהילד יהיה רשום על שמו? כי הוא מוכן לקבל אותו כבן ולחתום אבהות. אך האם זה חוקי? או מוסרי לעשות כזה דבר?
    אני חייבת לציין שלי מאוד חשוב שלילד שלי יהיה כתוב בתעודת זהות שלו שיש לו אבא, ולבד אני לא אעשה את זה!! מה גם שאני כבר כמעט בת 40 ורוצה ילד משלי והכי רוצה לגדל אותו ביחד עם אהובי... שלא נדבר שהילד שלו כבר גדול ומאוד רוצה אח...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• הריון מבן זוג הנושא את נגיף האיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    20/02/2008

נטע שלום,
    ישנם זוגות רבים אשר רק אחד מבני הזוג נושא את נגיף האיידס, עבור כל זוג כזה הפתרון להבאת ילדים בריאים לעולם שונה. מכיוון שאינני יודעת את פרטי מחלתו של בן זוגך אינני יכולה לייעץ לך באופן ישיר, אך אני בטוחה שבכל אחד ממרכזי האיידס תוכלי לקבל מידע מפורט כולל היכן ניתן לבצע שטיפות זרע ועוד.
    תרומת זרע היא בהחלט אפשרות טובה לפתרון הבעיה.
    לא ציינת האם אתם נשואים. במידה ואתם נשואים אין כל בעיה וההליך המשפטי מתקיים עוד לפני תרומת הזרע, באם אינכם נשואים עליכם לפנות למרכז לפוריות המאפשר תרומת זרע ולהערכתי גם במקרה כזה ניתן להסדיר באופן משפטי וחוקי את ההורות המשותפת. אני משוכנת שבעזרת הצוות במרכז האיידס המטפל בבן זוגך תוכלו להסדיר זאת בקלות, כפי שנעשה על ידנו ובמרכזי האיידס האחרים פעמים רבות.
    אני מאחלת לכולכם, לך לאהובך ולידכם המשותף והעתיד לבוא בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה ...

נטע
    23/02/2008

רק לא הבנתי מה קורה במידה ואנחנו לא נשואים ? כי אנחנו לא. - (למרות שיש מחשבות לכיוון)....
    איך עושים את זה כך שיהיה חוקי? איזה הליך משפטי בדיוק צריך??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענין משפטי

ד''ר ננסי אגמון לוין
    24/02/2008

נטע שלום שוב,
    שאלתך הינה משפטית ולא רפואית. אני משוכנעת שבכל מרכז לפוריות/תרומת זרע תוכלי לקבל מידע מדויק ומהימן, כן ניתן לקבל ייעוץ גם במרכזים ל "הורות אחרת" או מעורכי דין העוסקים בתחום.
    למיטב ידיעתי - נשים בישראל יכולות לקבל תרומת זרע ללא בן זוג. כאשר בני הזוג נשואים - עליהם להסדיר את הורות האב לפני קבלת תרומת הזרע. במידה ואתם מעוניינים שבן זוגך יהיה אבי העובר עוד טרם לידתו וללא צורך בהליך אימוץ עליכם לפנות ולקבל ייעוץ משפטי מסודר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נטע
    24/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו