מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צריך טיפול?אבי31/07/2012
שלום,
אני בן 35 גובה 180 משקל 75 ק"ג וסובל מכולסטרול גבולי מגיל 25 שלאחרונה עולה ונמצא במעקב.שאר הבדיקות (לחץ דם, סכרת וכו תקינות). חשוב לציין שאיני עושה ספורט ולא כ"כ שומר על תזונה בריאה,אם כי בחודשים האחרונים הפחתתי משמעותית את האכילה הלא בריאה.
כמו כן הנני נשא החל מינואר 2012 ומטופל בסטוקרין וטרובדה החל מאפריל 2012.
הורים סובלים אף הם מכולסטרול גבוה ואימי עברה ארוע לב.
שאלתי:
אני מתלבט אם להתחיל בטיפול תרופתי להפחתח כולסטרו או לא לאור התוצאות המדאיגות של המעבדה שלהלן:
Cholesterol | mg/dL | *
217
Triglycerides | mg/dl | *
244
HDL-Cholesterol | mg/dl | *
43
Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
175
LDL-Cholesterol
125.8
רופא המשפחה לא כ"כ ברור ומתלבט ורופא המטל בי במרפאת הHIV הציע שנחכה לבדיקות ברבעון הבא ולכן היתי שמח לדעת מה המלצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך טיפול? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/08/2012שלום רב, באופן עקרוני אין לחשוש מנטילת תרופות להורדת כולסטרול ושומניח בדם. נהפוך הוא, ישנן הוכחות ברורות ליתרונות הברורים שיש לדבר זה והמקרה שלך אכן מאוד מתאים לכך. ראוי אבל לעשות זאת בעצה אחת עם הרופא שלך ויועץ הפרעות מאטבוליות אם לא תקבל את היעוץ במרפאת הHIV שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות?
אבי01/08/2012הבנתי שאסור לקבל כל טיפול להפחתת כולסטרול לנשא שמטופל בכדורים.
האם תוכל לציין מה מומלץ או מה אסור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים להורדת כולסטרול
צבי בנטואיץ02/08/2012הקביעה שאתה מביא ממש לא נכונה. ככלל בעיקר מדובר על סטטינים שיש מהם רבים כיום בשוק. מלבד רגישות של אחוז מסויים מן החולים שמתבטאת בכאבי שרירים אין מניעה להשתמש בהם כאשר ההוראות המדוייקות צריכות להשאר בידי הרופא המטפל ו/או היועץ המטבולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אבי02/08/2012צר לי ,אבל הרופא המטפל במרפאת הHIV באיכילוב אמר לי זאת...
שאם הרופא משפחה יחליט להתחיל טיפול שאתייעץ עימו כי לא כל כדור מותר לי עם הסטוקרין והטרובדה.
אז אתה אומר שזה בעצם לא נכון והכל מותר ואם יש תופעות לוואי מהכדור של הכולסטרול זה לא קשור בכלל לתרופות של הHIV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)