מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מטרידה, כנראה הרבה רצו לשאול.שמעון01/08/2012
היום אתה יכול סתם להחליק על הרצפה ולהידקר ממשהו. זה לא תלוי בך בכלל. היום הייתי בים, וכחלק מהשייה בים שמתי את היד בקרקעית בשביל יציבות והרגשתי דקירה חזקה. צרחתי. הוצאתי את היד וראיתי אותה מגואלת בדם. עכשיו, לכו תדעו ממה נדקרתי? אם זה מזרק, מה אני יכול לעשות? ואם הוא מזוהם?
הבנתי שהמזרק הנגוע מסוכן רק כאשר מחדירים בעזרתו משהו למחזור הדם שלנו. השאלה שלי היא: אם אני רק נחתך ממשהו נגוע, לא מחדיר אותו אליי, לא מעביר דרכו משהו לגוף שלי (כמו סמים), או בכלל, לא רק מזרק, כל משהו דוקר שדקר פעם מישהו נגוע באיידס, האם יש סכנה בהידבקות? יש משקל לזמן שעבר מהדקירה של הבנאדם הנגוע לדקירה של הבנאדם הלא נגוע? ומה הקטע עם זה שהמחט חייבת להיות חלולה?
במקרה שלי, אם אכן היה מזרק בים שממנו נדקרתי, או סתם דבר חד שהיה בקרקעית שדקר לפני מישהו נגוע - האם הים הורג את הנגיף? אני יודע שבאוויר נגיף ה-HIV מת די מהר, אבל מה קורה עם הים? המלח הורג אותו?
בגדול, אני חושב שזה מטריד הרבה היפוכונדרים. הרי אפשר להיחתך מאלף דברים. סתם בירה שנשברה, והחתיכות שהתנפצו חתכו אדם נשא איידס ואז אני באתי ונחתכתי חס וחלילה מאותה החתיכה וירד לי דם - זה מסוכן? ואם כן, זה תלוי בזמן שעבר מדקירה לדקירה?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות על סוגיה זו.
זו מחשבה שתמיד הייתה איתי, ושאף פעם לא נתתי את הדעת עליה. לא שאלתי על נושא זה לכן גם הידע שלי בתחום זה לוקה בחסר. יש הרבה בורות בעניין. אודה אם תוכלו לענות לי בהרחבה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף משהו
שמעון01/08/2012השאלה שלי היא האם חייב גם להעביר משהו למחזור הדם שלי מכלי נגוע כדי להידבק, או מספיק רק להיחתך ממשהו נגוע כדי להידבק, זאת אומרת, האם לא חייב בכלל שמהכלי הנגוע יעבור משהו למחזור הדם, אלא רק שכלי נגוע יחתוך אותי ויוציא לי דם כדי להידבק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף משהו - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/08/2012אין כל יכולת הדבקה של מחט או כלי שהיה בו דם נגוע בנגיף להעביר את הנגיף להדבקה לאחר שהי ה בים. לנגיף אין קיום עצמאי במי הים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)