מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיננית ומחלותכרמית16/08/2012
הייתי היום אצל שיננית במרפאת "כללית סמייל", כאשר נכנסתי שאלתי אותה אם אני ראשונה והיא אמרה שכן. ואז שאלתי אותה האם המכשירים עוברים חיטוי והיא אמרה לי "את ראשונה, אין לה מה לדאוג, הכלים נקיים". אציין כי כאשר נכנסתי אליה לחדר הכלים כבר היה במקום ואז היא חבשה כפפות והלכה לחדר הסמוך שבה הייתה שיננית נוספת שהייתה באמצע עם מטופל והיא לקחה ממנה כל מיני דברים תוך כדי שהיא עם הכפפות ואני ברוב טיפשותי לא אמרתי לה להחליף כפפות ועכשיו אני מתחרטת. דבר נוסף, לפני שהתחלתי את הטיפול ראיתי שבחור הזה שיורקים את הדם, איפה שמונחת הכוס פלסטיק והמים היה מלא אדום וגם לא התייחסתי, רק אחכ בדיעבד נכנסתי ללחץ שאולי בכל זאת היה מישהו לפני בחדר, אולי היא לא אמרה את האמת, אולי השיננית שלידה עבדה באותו חדר וקיבלה מישהו עד שהיא תגיע ואותה אחת לא חיטאה את המכשירים. כל המכשירים היו ממתכת ולא חד פעמיים. יש לי מספר שאלות אליך, אנא ענה לי כי אני לחוצה מרוב פחד ואין לי אוויר:
1.במידה וכן היה מישהו לפני ועברו כמה דקות והמכשירים לא עברו חיטוי והיא עשתה לי ניקוי וירד לי מלא דם, האם כך אפשר להידבק חלילה באיידס או הפטטיס?
2.אם היא נגעה עם הכפפות בחדר של השיננית השנייה בכלים שהיו שם כאשר היא הייתה עם מטופלת אחרת והידיים שלה נגעו בדם - ייתכן והשאילה ממנה כלי מסוים לניקוי שלא היה לה והכלי לא היה מחוטא ...או הכפפות התלככו בדם והיא נגעה במכשירים שהיא ניקתה לי האם כך אפשר להידבק באיידס או הפטטיס כלומר אם השיננית השנייה מסרה לה כלי מסוים?
3. בסיום הטיפול ראיתי אותה עוברת על המכשירים עם מגבון חיטוי אני מניחה ועם אותו אחד היא עברה על הכלים ועל המשטח...ראוי לציין שירד לי דם רב בעת הניקוי והאם חיטוי כזה מספיק על מנת למנוע זיהום...אני שואלת כי כמו שלי ירד דם, גם למטופל קודם יכול להיות שירד דם והאם המגבון מספיק על מנת להשמיד את החיידקים, במיוחד שזה אותו מגבון...
4. האדום הזה בחור שראיתי שבו יורקים את המים ייתכן שזה דם, האם זה תקני שזה היה שם? בקיצור האם עלי להילחץ? מה הסיכוי שנדבקתי במשהו? האם אני בחרדה מיותרת? האם אני יכולה להיות רגועה ולחזור לשגרת חיי?
הפחד שלי שאולי היא השאילה מכשיר מהשיננית ליד כי לה לא היה. כי היא נכנסה לחדר ליד ובאמצע טיפול של השיננית השנייה, אמרה לה שחסר לה מכשיר מסוים ואולי היא לקחה מהשיננית את המכשיר מבלי לחטא והשתמשה אצלי בפה.כלומר שהשיננית נתנה לה מכשיר שהיא השתמשה בו למטופלת שאצלה בחדר, סיימה ואז העבירה לשיננית שלי. או לחילופין שהיא העבירה לשיננית שלי מה שהיה חסר לה והכפפות שלה היו עם דם מהטיפול והשיננית שלי נגעה בכלים ואז עשתה לי טיפול.
אני ממש פוחדת, אנא ענה לי בהקדם. תודה.
מה דעתך? והאם אני סתם היסטרית או שיש לי סיבה להיות מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הדוקטור
חסוי16/08/2012במקרה שתארת לדעתי אין מה לילחץ הנגיף לא חיי באוויר יותר ממספר שניות במצב שאת מתארת גם עם היה דם לא היה מספיק דם וחוץ מזה הכלים חייבים לעבור חיטוי גם עם לא ראית שזה עבר לדעתי הלחץ שלך זה רק מהעובדה שראית שם מישהו נוסף שיורד לו דם דרך הגב חגבי המגבון הוא מנטרל את הנגיף ישירות וגם כמות קטנה של דם שנכנסת לפה מנוטרלת על ידי הרוק שלנו צריך כמות דם יותר משמועתית ורצופה לפה וירד לך גם דם הסיכוי לדעתי או אפסי כמה כבר חולי איידס יש במדינה. חכי לתשובת הדוקטור אולי או יכול לעזור יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
כרמית16/08/2012קודם כל תודה על המענה שלך שמרגיע באיזה אופן למרות שאתה לא הדוקטור ואני מחכה לתשובתו.
הפחד היותר גדול שלי הוא שכאשר היא הלכה לחדר השני עם הכפפות כדי לקחת מכשיר שהיה חסר לה כדי לנקות לי את הפה, כיצד אני יכולה לדעת שאחד המכשירים המתכתיים שאיתם היא ניקתה לי את הפה לא שירתו את המטופלת שהייתה בחדר של השיננית השנייה?
כי כאשר השיננית שלי נכנסה לשיננית השנייה ושאלה אותה על איזה כלי, אז היא אמרה לה בואי זה אצלי... וכאשר היא אמרה לה את זה היא בדיוק הייתה בטיפול עם מטופלת...עכשיו אם היא נתנה לשיננית שלי את מה שהיה חסר לה, ייתכן והכפפות שלה היו עם דם מהטיפול ואז היא נתנה את זה לשיננית שלי והשיננית שלי נגעה לי בכלים של הניקוי ובפה שלי עם הכפפות שאיתם היא לקחה מהשנייה משהו והחלה בניקוי.
השאלה מה היא לקחה ממנה והאם היה דם וואי אני כל כך כועסת על עצמי שלא ביקשתי ממנה להחליף כפפות.רציתי ופתאום משהו עצר אותי.
בקיצור הפחד הוא משלושה דברים:
1. שהכפפות של השיננית שלי היו עם דם מהשיננית השנייה שנתנה לה משהו ביד בזמן טיפול עם מטופלת ואז השיננית שלי ישר נגעה לי בכלי ניקוי ובפה.
2. שאחד הדברים שהיא לקחה ממנה זה מכשיר מתכתי שאיתו היא ניקתה לי את הפה והיא השאילה ממנה כי היא סיימה לנקות איתו למטופלת שהייתה אצלה בחדר והיא לא חיטאה אותו.
3. שהיה מישהו לפני ולא עבר מספיק זמן והמכשירים לא חוטאו..
את המגבון היא העבירה בסוף הטיפול איתי ולא לפני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)