מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופסור יקרכרמית27/08/2012
אני פשוט משתגעת ולא ישנה בלילה עד שאעשה בעזרת השם את הבדיקה...הבעיה שאני רוצה את הבדיקה המהירה שיש תשובה תוך חצי שעה וצריך לחכות שלושה חודשים מהמקרה.
אני חייבת להבין משהו בקשר למקרה שתיארתי לך עם החשש לדקירה מכוונת במועדון באמצעות מזרק ב26/7. אני חייבת להבין משהו אם באמת אותו אחד דקר אותי ובזמן הזה שהוא היה צמוד אלי דקה שתיים האם בזמן הזה במידה והוא החדיר את הדם הנגוע שלו לגוף שלי, אז החשש עולה? כתבת לי שבדקירה מהירה הסיכוי נמוך...אך העניין הוא שהוא היה צמוד אלי דקה שתיים ואולי בזמן הזה הוא דקר והחדיר את הדם לגוף שלי...
אני חייבת להבין נניח ולא דמיינתי ובאמת זה היה במידה ומוחדר דם נגוע למחזור הדם שלי האם תיתכן הדבקה ודאית או שייתכן ולא תהיה הדבקה?
מה הסיכוי באחוזים במקרה שכן יש דקירה מכוונת עם החדרת דם נגוע?
ייתכן שזו אגדה אורבנית או חרדה, אך מה אם זה באמת קרה?
קראתי באחד הפורמים על חייל שטוען שדקרו אותו במועדון עם מזרק והוא הלך לקבל טיפול מונע...
אתה יודע דוקטור יקר מה מלחיץ אותי יותר ששלושה שבועות אחרי יש לי עייפות מטורפת, מין כתמים אדומים בצוואר, כאבי אוזניים, כאבי שרירים, ונפיחות מאחורי האוזן, איזו הלסת, הגרון ואני כבר לא יודעת אם זה קשור או לא...אולי זה מהמזגן, התקררות וכיו"ב, או אולי לא...
מה הם הסימפטומים השכיחים להדבקה? מה משך הזמן שהם יכולים להופיע? האם הם מופיעים כולם בבת אחת?
אנא ממך תענה לי תשובות ברורות לגבי השאלות ששאלתי על מנת שאוכל לישון בשקט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור יקר - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/08/2012כל התאורים שלך ומה שאת סובלת זאת חרדה ובשום אופן לא קשור בהדבקה!!!
לגופו של עניין התאור עצמו מאוד לא משכנע שהיה כאן נסיון הדבקה. על מנת שתהיה הדבקה היית צריכה להרגיש ממש זריקה ולא סתם דקירה שלא השאירה שום סימן אחריה. אין כל יכולת לקבוע מהו הסיכוי שכן אין בעצם כל נסיון מוכח בדברים כאלה. בצוות רפואי שממש נחשף לזריקות או ערויים שקבלו נשאים מוכחים, שם הסיכוי להדבק נמצא יחסית נמוך-0.3% זאת אומרת 3 ל1000 אז גם בנסיבות הללו זה מאוד נמוך על אחת כמה וכמה בסיפור שלך שלאמיתו של דבר נשמע ונראה לי ממש הזוי.
לסיכום:1) אני מאוד ממליץ על טיפול פסיכולוגי -כמה שיחות לשחרר אותך מן המצוקה.
2) מאחר שעברו שלושה שבועות -בצעי את בדיקת הקומבו שתשובה שלילית ממנה בשלב זה לפחות תרגיע אותך קצת.
3) עשי בדיקת קומבו נוספת כעבור שבעה שבועות מן החשיפה כדי להיות בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור יקר.
כרמית27/08/2012מה כוונתך להרגיש זריקה ממש? הרגשתי דקירה חזקה זה לא מספיק?
דבר נוסף, בהתחלה לא התייחסתי ולא הסתכלתי ובאתי הביתה והתקלחתי ואחכ פתאום נכנסתי ללחץ והתחלתי לבדוק מאחור וראיתי נקודה אדומה שלא הייתה שם לפני בוודאות.
אז לדמיין אני ממש לא מדמיינת.
הלוואי ואתבדה ובאמת לא קרה כלום, אני מתפללת כל יום.
לגבי תשובתך, כתבת שהצוות הרפואי בחשיפה של ממש שנדקר מזריקה של נשא וכו הסיכוי 0.3% סיכוי נמוך..שזה אומר מה שהם נדקרו דקירה קטנה רק מהמחט והדם הנגוע לא הוזרק להם לגוף.
אני שואלת אם דם של נשא מוחדר ישירות לדם בריא, אם במקרה וזה כן היה וזו הדבקה מכוונת...האם במקרה זה הסיכויי להדבקה הוא גם כל כך נמוך 0.3%? על זה לא ענית לי...אנא בבקשה ענה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)