בדיקת איידס- תקופת החלון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת איידס- תקופת החלון
    נח
    03/09/2012

שלום פרופ' בנטואיץ'

שמעתי שיש דעות חלוקות לגבי תקופת החלון לבדיקת HIV (בדיקת אלייזה,קומבו)
    חלק אומרים ש-3 חודשים זה מספיק וחלק אומרים שצריך לחכות 6 חודשים(בגלל שוני במערכת החיסון מאדם לאדם וגם בגלל מחלות אוטואימוניות שעלולות לשבש את תוצאות הבדיקה)

עשיתי בדיקת איידס לאחר 3 חודשים ויצאתי שלילי, אך כמה ימים לאחר הבדיקה נחשפתי למידע לגבי תקופת החלון של 6 חודשים.
    התחלתי להלחץ כי יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, דבר שנגרם להבנתי ממחלת האשימוטו- שהיא מחלה אוטואימונית.
    עוד דברים בעברי הרפואי שאני חושש שעלולים להשפיע-
    *חליתי במחלת הנשיקה לפני מספר שנים וזה השפיע עליי דיי קשה.
    *אושפזתי בביה"ח במצב קשה בעקבות דלקת ריאות חמורה וקריסת לב שלטענת הרופאים הגיעו כתוצאה מקריסה של המערכת החיסונית שלי.

אשמח לעזרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת איידס- תקופת החלון

הוספת תגובה

• בדיקת איידס- תקופת החלון - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    03/09/2012

קשה לי לענות על מכלול הבעיות/תלונות שאתה מתאר ללא נתונים ובדיקה גופנית ולכן אני מפנה אותך לגבי דברים אלה בראש וראשונה לרופא שלך או לרופא פנימי טוב שיבחן מקרוב את הדברים הללו.
    לגבי בדיקות האיידס- אפשר לומר בבטחון שבדיקות הקומבו מזהות את 99.99% של הנשאים כעבור 7 שבועות ומכאן ששעור הנשאים שמזוהים כעבור שלושה חודשים אינו שונה. על פיט התאור שלך אין כל מקום לדאגה ואתה שלילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נח
    04/09/2012

תודה על המענה המהיר. הסטטיסטיקה הרגיעה אותי.

לגבי כל הבעיות הרפואיות, הם בטיפול, והדבר היחידי שהדאיג אותי זה האם הם יכולים להשפיע על תוצאות בדיקת HIV קומבו, לא בטוח שהסברתי עצמי מספיק טוב בהודעה הקודמת, או שלא הבנתי כל כך את התשובה.

אשמח אם תבהיר לי את התשובה.

ולידע כללי, האם בכלל יש משהו שיכול להשפיע על תוצאות בדיקת HIV קומבו? או שזה סתם אגדת אינטרנט?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תשובה על התגובה?

נח
    06/09/2012

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    19/09/2012

מדובר בסתם סיפור שרץ באינטרנט
    הבדיקה המודרנית המקובלת גם בארץ אמינה לגבי כל נבדק כולל אנשים עם מחלות אוטואימוניות. הבדיקה מזהה נוגדנים ספציפיים כנגד נגיף ה hiv ואין כל הצלבה עם נוגדנים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה?

נח
    13/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו