מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום פרופסורכרמית09/09/2012
ברצוני לשאול אותך מספר שאלות:
יש בשכונה שלי נרקומן ולאבא שלי היה ויכוח איתו יום אחד והוא אמר לאבא שלי שהוא יראה לו מזה, בהזדמנות.
אמרתי לאבי שייזהר וישים לב שהנרקומן לא יעשה לו משהו.
היום אבא שלי ניקה את האוטו והיה עם הגב ואז דרך החלון ראיתי את הנרקומן מתקרב במהירות לעבר אבי...רק שאבי היה עם אוזניות ומכשיר מוסיקה והוא לא שמע שאני מזהירה אותו שהנרקומן מאחריו וראיתי שהוא מחזיק משהו בידו הנרקומן. צעקתי לאבי דרך החלון והוא לא שמע אותי בגלל המוסיקה.
ירדתי בריצה למטה וראיתי שלאבי יש נקודה עם דם מרוחה על היד מאחורה. אבא שלי אמר שהוא הרגיש דקירה אך לא התייחס כי הוא לא האמין שמישהו ידקור אותו. לאחר מכן הוא אמר לי שאולי זה שום דבר וזה צירוף מקרים והוא כבר לא זוכר מה הוא הרגיש...הכיצד אני יכולה להיות רגועה פרופסור שהנרקומן לא דקר אותו? אבי אמר לי להיות רגועה ושהכל בסדר. הכיצד דוקטור? כיצד אדע שהנרקומן לא דקר אותו בכוונה?
כיצד לדעתך אני אמורה לנהוג?
אבי אומר לי להיות רגועה ושהכל בסדר....אך זה שראיתי דם מרוח ונקודה בדיוק באותה שנייה שירדתי, זה לא מוזר?
קראתי היום מאמר מפחיד של איזה רופא שרשם שרוב ההדבקות דרך מחטים נעשות עי דקירה ממחט במסגרת תאונת עבודה - אחיות, מעבדה וכו...אז אני לא מבינה...ז"א שאם חלילה אבי נדקר אז הוא בסכנה? הם הוא החדיר לו את הדם שלו, הנרקומן, עד כמה אבי בסכנה במצב זה?
אבי לא חושב שהוא צריך להיבדק והוא אומר שאני בחרדה מיותרת...אבל אני ראיתי את הנרקומן רץ אליו אך לא הצלחתי לראות מהחלון אם הוא דקר את אבי או לא...
כיצד היית נוהג במצבי?
על פי נסיונך האם יש לי סיבה לחשש, או שהסיכוי שהוא ידבק הוא נמוך או אפסי בהנחה שזה כן קרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פרופסור - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`11/09/2012קרוב לודאי שאביך צודק ואת נכנסת לחרדה.
הסיכוי להדבקה בנסיבות שתארת נשמע לי נמוך או אפסי.
הפשוט ביותר זה לדעת אם הנרקומן נשא או לא?
אם הוא בכלל לא נשא אז אין בעייה.
בסיכום, אני לא הייתי הולך להבדק אבל אם את לא נרגעת אז תבקשי שאבא שלך יעשה בדיקה 50 יום לאחר הדקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)