מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי הדבקה?אלמונית30/09/2012
שלום , ארצה לתאר מקראה שארע לי. לפני כשבוע שהיתי בבית מלון כלשהוא, בבית המלון עובדי הניקיון היו סודנים. באחד מן הימים הם נכנסו לנקות את חדרי והבחנתי שידיהם אינן מכוסות בכפפות. כל הזמן הזה הייתי מחוץ לחדר ולאחר זמן מה חזרתי לחדר , אין לי מושג כמה זמן עבר מהרגע שסיימו לנקות את חדרי עד הרגע שחזרתי אליו, יכול להיות חצי שעה יכול להיות 5 דקות .. בכל מקרה מיד עם היכנסי לחדר קילפתי פצע שהיה לי באף באיזור המחיצה וירד קצת דם.. אז שאלתי היא כזאת : במידה ואחד מהם נשא, ובמידה וירד לאחד מהם דם, ובמידה ואני נגעתי בדיוק באיזור שבו ירד להם דם (על המיטה, על הידית של הדלת או בכל מקום אחר בחדר) ולאחר מכן קילפתי את הפצע ובמידה ולא עבר מספיק זמן על מנת שהנגיף ימות באוויר, האם יש סיכוי להדבק במצב כזה? אני יודע שהסיכוי שכל האירועים האלה יקרו אפסיים אבל זו לא שאלתי, אבקש להתייחס לסיכוי ההדבקה רק במקרה שכל הדברים הללו אכן התרחשו.. חשוב לציין שאני עצמי לא הבחנתי בשום דם שהיה בחדר אז גם במקרה שהיה דם הוא היה בכמות מזערית שלא הצלחתי לראות.. האם יש חשש להדבקה? תודה רבה מראש על התשומת לב , היחס והסובלנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי הדבקה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/10/2012שלום לך
נראה לי שאתה חרד לשווא
אין כל מצב שמישהו מהעובדים הזרים יכול היה להדביק אותך
לידיעתך, HIV יש לא רק בעובדים זרים - גם ישראלים נורמטיבים כמוך הם נשאי הנגיף
למחלה אין צבע וריח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)