מפחד!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחד!!!
    שחר
    01/03/2008

אתמול אני וחברה שלי מזה שנתיים וחצי שכבנו, הבעיה היא שלפני ששכבנו היו על איבר המין שלי שיפשופים ואולי גם כמה חתכים קטנים כתוצאה מאוננות. אני ממש מפחד שאני והיא או אחד מאיתנו נדבק באידס!!!
    מה עלינו לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד!!!

הוספת תגובה

• פחד מאיידס

ד''ר דניאל אלבירט
    01/03/2008

שחר,
    הפחד מאיידס הוא לגיטימי אולם צריך להיות גם הגיוני !
    ראשית, הטעות הראשונה שלך הוא הקשר בין השפשופים על איבר המין והסיכון להדבקות באידס! עצם קיום יחסי מין לא מוגנים (בלי קונדום) מהוים את הסיכון להדבקות במחלות מין בכללם איידס, בלי קשר לשפשופים, חתכים כו'.
    כך שהסיכוי שנדבקתה באיידס מחברה שלך ביחסים אתמול או שהדבקתה אותה באיידס הוא בדיוק כמו הסיכוי שנדבקת ממנה או היא נדבקה ממך, בכל פעם שקיימתם יחסי מין לא מוגנים במשך השנתיים האחרונות.
    לכן ההמלצה שלנו היא שבני זוג יקיימו יסי מין עם קונדום תמיד ויערכו בדיקת HIV בטרם יתחילו לקיים יחסי מין לא מוגנים. כמובן שצעד כזה מומלץ רק במקרה של זוגיות קבוע עם מחויבות ואחריות הדדיים. אלו הרוצים להמשיך לקיים יחסי מין מזדמנים או עם פרטנרים מרובים חייבים להקפיד, כאמור, על שימוש קבוע בקונדום.

לגבי" מה לעשות כעת" - אני חושב שאם נבדקתם ל HIV שניכם במהלך השנתיים האחרונות ונמצאתם שליליים ואם שמרתם על נאמנות כל אחד מכם - אין לכם מה לדאוג. בכל מקרה תגשו להבדק באחד ממרכזי באיידס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו