מחלת הנשיקה ו- HIV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה ו- HIV
    ליטל
    01/03/2008

ד"ר שלום,

לפני כשבוע התחיל אצלי חום גבוה (38) שנמשך 3 ימים, שמלווה בעייפות וכאבי שרירים קשים. בהתחלה חשבו שמדובר בחיידק, בשל תפליט לבן בגרון, ולקחתי אנטיביוטיקה, שלא עזרה, מלבד לעשות לי פריחה בחזה ובבטן.
    אחרי כמעט שבוע , ומשהמשטח יצא נקי, חשדו במחלת הנשיקה.
    להלן התוצאות של בדיקת EBV:
    EBV IgG 456 POSITIVE
    EBNA>>600
    IgM גבולי 31

השאלות שלי אליך הן:
    1. האם זה אומר שאכן חליתי במחלת הנשיקה?האם עפ"י התוצאות ניתן לדעת אם ייצור הנוגדנים ל EBV הוא חדש אצלי?
    2. הבנתי שהתסמינים לתסמונת HIV חריפה נראים בדיוק ככה. האם אני צריכה להתחיל לדאוג?
    3. האם אני יכולה לגשת לבדיקת HIV, והאם נוגדנים לוירוס אחר עלולים כעת לתת לי False Positive?

על התיחסותך אודה מאד,
    ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה ו- HIV

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה

ד''ר דניאל אלבירט
    03/03/2008

ליטל שלום,
    אכן הסמנים של "מחלת הנשיקה" יכולים להיות דומים לסמני HIV בשלב החריף אולם מחלת הנשיקה הנגרמת על ידי וירוסים אחרים EBV ו CMV הרבה יותר שכיחה.
    הבדיקה שאת מראה אכן מאוד מחשידה בשילוב התסמנים ל"מחלת הנשיקה" (או מונונוקלאוזיס בלעז). לא נהוג לעשות בדיקה לנוגדנים "חדשים" ל EBV (בניגוד ל CMV - בדיקה הנקראת ABIDITY) אולם במקרה שלך מכיון שה IGM ל EBV היה גבולי כדאי לחזור על הבדיקה - הפיכת ה IGM לחיובי תעשה למעשה האבחנה.
    לגבי תשובת ה ELISA ל HIV כעת התשובה מסובכת יותר:
    א. אומנם EBV לא מתואר כמחולל קלאסי של FALSE POSITIVE אולם כל זיהום חריף ובעיקר וירלי יכול לחולל תשובת ELISA ל HIV שגויה בשל רבוי נוגדנים.
    ב. במקרה הספציפי שאת מתארת זה לא רלונטי ! כי אם את חודשת ש"מחלת הנשיקה" שלך היא בטוי ל HIV חריף - הרי שב HIV חריף הנוגדנים הם שליליים והאבחנה נעשית בדרכים אחרות ומתוככמות יותר, וקודם כל בחשד קליני. החשד הקליני מתחיל מ - "האם היתה לך חשיפה אפשרית לHIV בשבועיים שלושה האחרונים ? - כמו יחסי מין לא מוגנים אם אדם שיכול להיות שיש לו AIDS או שימוש בסמים במחט משותפת ?"
    אם התשובה היא כן, אליך לפנות לרופא לברור אפשרות זאת.
    עדיין - EBV ו CMV כמחוללי זיהום - הרבה, הרבה, הרבה יותר שכיחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו