מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום פרופסור בנטוביץ...קרינה28/10/2012
היום אכלתי בבית קפה ורק אחרי שכבר לקחתי כמה ביסים הבחנתי שהלחם מלא בכתמים אדומים. שאלתי את המלצרית אם יש מצב שזה דם של הטבח, אז היא אמרה והייתה נבוכה שאולי זה היה דם יש מצב....אני סובלת מדימומים בחניכיים....השאלה שלי היא כזו אם הטבח שהכין לי את האוכל נחתך והדם על הלחם לא הספיק עדיין להתייבש ואני אכלתי את הלחם עם הדם הטרי ויש לי בעיית חניכיים מדממות האם זה מגע דם בדם... לא ברור לי אם נדבקים דרך אוכל, אך מצד שני דרך דם טרי אפשר להידבק בעיקר אם יש פצעים בפה או חניכיים מדממות וכו'... אז הדם לא התייבש ואני אכלתי את זה זה יכול לחדור לי דרך החניכיים המדממות למחזור הדם שלי, האם אני בסכנת הדבקה? אני ממש מפחדת....
שאלה שנייה: אבי לקח היום סיגרייה ממישהו שכל היד שלו הייתה מרוחה עם דם מפצע מדמם ופתוח אחרי שאבי הכניס את הסגרייה לפה הוא ראה שהסגרייה עם כתמי דם וזה אומר שהוא בלע את הדם של אותו אדם, האם אבי בסכנת הדבקה?
אנא ענה לי על שני המקרים..אני ממש מפחדת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פרופסור בנטוביץ... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`05/11/2012לגבי שתי השאלות- אין כל אפשרות ידועה להדבק בדרך זאת. הדבקה דרך חלל הפה גם אם יש דם בפה אינה מדביקה בגלל הפעולה המנטרלת של הרוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)