פרופסור ד"ר יקרים ספקות רבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופסור ד"ר יקרים ספקות רבות
    איש
    12/11/2012

שלום קראתי איו סוף מאמרים שנוגע לתקופת החלון אני רוצה ברשותך להביא לכם כמה מאמרים‎ ‎

‎1) ‎זה מאתר שירותי בריאות מכבי :כיוון שלעיתים הנוגדנים ל –‏HIV‏ יכולים להופיע בדם רק חודשיים לאחר החשיפה לנגיף, אף ‏אם התקבלה תוצאה שלילית (לא זוהו בבדיקת הדם נוגדנים) יש ‏להיבדק פעם נוספת כעבור 6 חודשים

‎2)‎בדיקת איידס מוכרת ומומלצת בישראל היא בדיקת אליזה אשר נעשית באמצעות בדיקת דם או אפילו באמצעות בדיקת רוק ‏‏פשוטה. אף על פי כן, בדיקה זו אינה נחשבת אמינה, במיוחד לאור העבודה כי ייתכנו מצבים בהם הגוף פיתח נוגדים כעבור ‏‏חצי שנה מיום המגע המיני הבלתי מוגן, ובבדיקה לא יימצאו נוגדנים למרות שהנבדק אכן נשא איידס. לפיכך מומלץ לאשר את ‏‏תוצאות בדיקת האליזה על ידי בדיקה מסוג ‏western blot‏ שאמנם נחשבת למדויקת יותר, אך גם יקרה.‏

‎3)‎בדרך-כלל הנוגדנים הראשונים שמופיעים הם כנגד החלבון הנגיפי‎ p24. ‎לעתים, יופיעו נוגדנים כנגד החלבון‎ p41 ‎עוד לפני-‏כן. הנוגדנים מתגלים כ-6 עד 12 שבועות לאחר ההדבקה ב‎-HIV, ‎וב-95% מהמקרים לאחר 6 חודשים. נדיר ש"תקופת החלון" ‏‏(התקופה מההדבקה עד להתפתחות נוגדנים) נמשכת יותר משישה חודשים. כאשר הנוגדנים נוצרים – הם נותרים בדם לכל ‏החיים‎.‎

‎4)‎נתן לסמוך על בדיקת איידס חודשיים אחרי המגע החשוד אין סיבה לצבע בדיקה נוספת אלה אם היה חשיפה ‏לנשא איידס ‏ידוע

‎5) ‎סרטון מצורף מ‎ youtube ‎ע"י פרופסורית לאיידס‎ ‎

עכשיו יש לי כמה שאלות ברשותכם‎ ‎:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השאלות...

איש
    12/11/2012

‎1) ‎לאור מה שקראתי בכל המאמרים יותר סביר שאדם שנחשף לנגיף ונידבק חלילה יגלה את זה לאחר 6 חודשים (נכון ‏שהסיכויים להתקל בנשא הם קלושים וגם הסיכויים להידבק הם קלושים ובלה בלה אבל הם קיימים במידה ואדם נחשף ‏לנשאית‎)‎

‎2)‎היה לי מגע מיני עם בחורה שיש סיכוי יותר מסביר שהיא נשאית מיכוון שהיא נותנת מין בתשלום עושה מין בקבוצות ולא ‏זהירה ואפילו משכנעת לשכב איתה ללא אמצעי מניע יצא לי כיב באיבר המין לאחר 4 שבועות מהמגע המיני אתה שחזר באותו ‏מקום באותה צורה לאחר 3 חודשים עשיתי בדיקה אחרי 3 חודשים מהמגע איתה שהייתה תקינה זאת בנוסף לבדיקות מין ‏כוללות לאחר 3 חודשים ושבועיים בנוסף לכיב שיצא פעם שנייה התחיל לי כאבי שרירים בחזה צד ימין(מפרק היד ) כאבים עזים ‏עד כדי חוסר יכולת תנוע בנוסף לפני כאבי השרירים היה לי שפעת שנמשכה 4 ימים כיום יש לי פריחה באיזור החזה כתפיים ‏וגב וכאבים במגע עם עצם החזה בנוסף יש לי כאבי צוור מעין פולסים של כאב כאבי אוזניים לסרוגין ועוד תופעות מפחידות ‏השאלה שלי היא איך אפשר לומר בביטחון שהבדיקות אמינות לאחר חודשיים שלושה לאור כל המאמרים האלה יש לי תחושה ‏ונותנים תשובות כאלה כי מניסיון יודעים שהסיכוי לחשיפה הוא קטן אבל יש לקחת בחשבון שהוא קיים רציתי לדעת אם יש ‏מציאות במאמרים שהצגתי אתם בתור אנשים מקצוע בכירים שנתקלים בהרבה מקרים מהסוג הזה מה דעתכם אני שואל ‏אתכם לא בישביל לקבל תשובה והמלצה של משרד הבריאות אלה לקבל תשובה של אנשי מקצוע שחיים דברים כאלה ביום יום ‏בבקשה תענו לי הגיוני שהגוף מפתח נוגדנים ולא ניתן לזהות אותם רק כעבור חצי שנה
    אני אודה לכם מקרב לב על תשובה אמיתי וכנה
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלות... - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    12/11/2012

בדיקת הקומבו אמינה בהחלט והיא מגלה נשאות שבעה שבועות לאחר החשיפה בלתמעלה מ99.9% של המקרים. לכן יש להסתכל על בדיקה כזאת במאוד רגישה ומהימנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן יש היגיון אבל שאלה נוספת ברשותך

איש
    13/11/2012

רוב האנשים שנדבקו אינם מגלים זאת ישר והולכים לעשות בדיקה אחרי 7 שבועות כי אם אחוז מאוד קטן כך ש 99.99 אינה מדד מדוייק איני בא לסתור את דברייך וקטונתי מאוד! בייחס לנסיונך העשיר לא היתיחסתך לכול המאמרים שפירסמתי בפוסט ונראה על פניו שנתת לי תגובה מהירה אני מבין כי הנך פרופסור ופורום זה הוא עיניין צדדי עבורך אבל מדובר פה בהרגשה מאוד חזקה אני רוצה רק להבין לאור כל מה שפירטתי האם עלי לחזור על הבדיקה ואם יש אמת לחששות שלי בלי קשר לבדיקות מדובר פה בגוף האדם שמפתח נוגדנים לבדיקות, ולא הבדיקות קובעות את משך הזמן לפיתוח נוגדנים אלה רק מזהות אותם לכן פרופסור יקר אשמח לתשובה מפורטת והתיחסות לכול הפוסט שלי ולא רק לקריאה חלקית של 2 שניות על מנת לתת מענה מהיר לכולם בבקשה ממך תשקיע בי לא יותר מ דקה וחצי או אפילו 15 שניות במקרה של הידעה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן יש היגיון אבל שאלה נוספת ברשותך - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    15/11/2012

ממש לא הבנתי את השאלה- היה קצר וברור אחרת איני יכול להגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההסתברות

ללא שם
    17/11/2012

השאלה היא מה הסיכוי לצאת שלילי כעבור 3 חודשים וחיובי אחרי 5 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמינות הבדיקה

צבי בנטואיץ
    17/11/2012

אין בידי סטטיסטיקה מעודכנת אבל למיטב הערכתי המתבססת על המידע מן העבר הסיכוי לארוע של בדיקה שלילית אחרי 3 חודשים וחיובית כעבור חמישה חודשים הוא פחות מ 1 למיליון!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת פרופסור??

ללא שם
    18/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת פרופסור?? - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    18/11/2012

כן תשובת פרופסור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו