מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה ברמבםלחוץ בטירוף08/12/2012
ביום שלישי האחרון, הלכתי להיבדק שוב (כן כן, שוב, למרות שנבדקתי 3 פעמים וכולן חזרו שליליות.) נבדקתי בביה״ח רמב״ם, ולרגל שבוע המחלה הבינלאומי, העמידו דוכן מהיר כזה להירשם ולהיבדק, בתוך קניון בית החולים. (כלומר במקום המקום הקבוע של הבדיקות, במרפאה, העבירו את זה לדוכן מהיר כזה). בקיצור, היו לא מעט אנשים כאשר נבדקתי, והיה די לחוץ. בקיצור נרשמתי והגיע תורי להיבדק. נבדקתי והכל, ודקה אחרי חרדה באה עלי כי נזכרתי שלא הסתכלתי שהאחות מחליפה מחט. זה לא שראיתי את האחות, לוקחת את המחט של הבחור שנבדק לפני ובודקת אותי עם אותה המחט, פשוט לא ראיתי אותה (את האחות) עושה את האקט של החלפת המחט, כלומר זורקת לפח את המחט המשומשת, ולוקחת אחת חדשה, פשוט לא שמתי לב לכך. , מאז אני חרד בצורה מטורפת, אני לא אוכל, לא ישן, וזה פשוט לא יוצא לי מהראש, האפשרות שאולי בדקו אותי עם מחט משומשת, ואולי נדבקתי גורמת לי לחרדה מטורפת. יש מצב כזה שבדקו אותי עם מחט של הבחור שנבדק לפני? יש מצב להידבק?
תתייחסו למקרה ברצינות בבקשה, למרות שאני חרד וזה, תגידו את דעתכם המקצועית על החשש. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ברמבם - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/12/2012כפי שאתה בצדק מציין הבעייה העיקרית שלך זאת החרדה!! אין כל אפשרות בעולם שהאחות השתמשה באותה מחט!! לא רק שכל אחות מקבלת הנחיות ברורות אלא שזה ממש בדם שלהן ולכן זה פשוט לא יכול להיות.
אני מאוד מאוד ממליץ ללכת לטיפול נפשי שישחרר אותך מן החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שהיה לחץ בלתי נורמלי?
לחוצה10/12/2012אתה חושב שאין מצב שהייתה כאן פאשלה או משהו של הרופאה? אין סיכוי כזה? תקשיב פרופסור,היה לחץ בלתי נורמלי על זו שלקחה את הדם..אני חושב שהיא רופאה במכון לאיידס ברמב"ם ולא אחות..יש מה לדאוג? ידוע על מקרים כאלו שלא החליפו מחט בבדיקות ואנשיפ נדבקו מכך? היית ממליץ לי לעשות בדיקה נוספת עוד 7 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לשאלה האחרונה?
לחוצה13/12/2012?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שהיה לחץ בלתי נורמלי? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/12/2012אין מצב שמשתמשים באותה מחט גם בלחץ הכי גדול. לא ידוע לי על אף מקרה מן הסוג שתארת שלא החליפו מחט. איני ממליץ על בדיקה נוספת בעוד שבעה שבועות. אבל אני מאוד מתרשם מדרגת החרדה שאת נמצאת בה ולכן אני מאוד ממליץ שתגשי לטיפול נפשי שיעזור לך להפטר מן החרדה או לפחות להקטין אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)