חשש מהדבקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מהדבקה
    נועה
    31/12/2012

יש לי חבר חדש מזה 3 חודשים, קבענו שלא נשכב ללא קונדום עד שנלך להיבדק.
    לצערי הוא חדר אלי 5-6 לפני יומיים ללא קונדום עד שהפסקתי אותו ואמרתי לו לשים.

ידוע לי כי הוא תרם דם לפני מספר חודשים, ותרם דם לפני 3 שבועות. הוא עבר בדיקת דם לפני שבועיים על מנת לשלול דלקת ריאות ובדיקות דם מקיפות כאשר היה בבית חולים לפני מספר חודשים בגלל חום גבוה.

הפעם היחידה שהוא שכב ללא קונדום הייתה לפני שנתיים וחצי- מאז כל בחורה אחרת הוא שכב איתה עם קונדום וכאמור, עבר את כל הבדיקות האלה ושתי תרומות דם.
    הוא משרת כרגע בצהל כלוחם (לא יודעת אם זה פרט שמשנה משהו).

יש סיכוי שהוא נשא איידס עקב המגע הלא מוגן ההוא לפני שנתיי-שלוש? האם בבדיקת דם רגילה ניתן לעלות על הנגיף (הרי בבדיקת דם רואים מה היא ספירת תאי T ואם היא נמוכה יותר מאשר אמור להיות אצל אדם בריא).

אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מהדבקה

הוספת תגובה

• חשש מהדבקה - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    31/12/2012

על פי התאור שלך אם הוא היה נדבק לפני כל זמן שעולה על 7 שבועות לפני הבדיקה האחרונה שעשה- היו עולים על כך שהוא נשא. מסקנה- הוא אינו נשא אלא אם כן שיקר לך לגבי הבדיקות ואש כדאי לעשות בדיקה נוספת גם עכשיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר בבדיקת דם רגילה אפשר לגלות?

נועה
    01/01/2013

בבדיקת דם רגילה (לא ספציפית לאיידס) ניתן לגלות אם הוא נשא?
    אני יודעת בוודאות שהוא תרם דם לפני 3 שבועות וערך בדיקת דם לשלילת דלקת ריאות לפני שבועיים. לגבי הקודמות לא הייתי איתו אז אני סומכת על המילה שלו. בכל אופן, אני רק מעוניינת לשאול אם על סמך על הבדיקות שעבר לפני שבועיים ותרומת הדם לפני 3 שבועות ועל המגע הלא מוגן היחיד שהיה לו (לפני שנתיים וחצי)- ניתן לקבוע כי הוא לא נשא?

פשוט רוצה לדעת אם לאחר שנתיים וחצי שהיה מגע לא מוגן ניתן לעלות גם בבדיקת דם לא ספציפית לאיידס על קיומו של הנגיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר בבדיקת דם רגילה אפשר לגלות? - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    01/01/2013

רק בבדיקה ספציפית לאיידס ולא בבדיקת דם רגילה.
    כשתורמים דם מבצעים תמיד בדיקה ספציפית לאיידס. לכן בזמן שהוא תרם דם לפני שלושה שבועות היו צריכים לגלות אם הוא נשא כשארוע המחשיד היה לפני שנתיים וחצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובתרומת דם אין תקופת "טיהור"?

נועה
    01/01/2013

זו שאלה מעט מעצבנת, עימך הסליחה, אך אני לחוצה.
    האם תרומות הדם לא עוברות "סטריליזציה טרם הבדיקות לזיהומים (כמו איידס, צהבת וכדומה) ?" וכאשר הן עוברות תהליך זה הנגיפים הזיהומיים השונים (בינהם כמו איידס) פשוט מושמדים ואז לא רואים אותם בבדיקות?
    או שפשוט כל המנות נבדקות באופן מידי ואז מכניסים אותן לבנק הדם או מה שזה לא יהיה?

בקיצור... אם הוא תרם דם פעמיים, גם לפני מספר חודשים (לאחר המגע הלא מוגן) וגם לפני 3 שבועות ולא הודיעו לו שיש איתו בעיה אז הוא "נקי" באופן כמעט וודאי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל תרומת דם נבדקת.

שמואל.
    02/01/2013

ורק תרומה שאינה נגועה, מאושרת לשימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מה ששאלתי..

נועה
    02/01/2013

שאלתי האם תרומת דם עוברת תהליך טיהור בטרם היא נשלחת לבדיקה של מחלות נגיפויות (כמו איידס וצהבת).. ואז יש מצב שלא ידעו שהבנאדם שתרם הוא נשא איידס כי מנת הדם שלו נוקתה טרם הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו