מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לרופא/ה היקריםעדי10/03/2008
המחלה כל כך מפחידה עד כדי שאתה מתחיל לדמיין שאולי זה קרה גם לך?
לפני 12 שנה יצאתי עם מישהו שהיה לפני עם עוד הרבה בנות,אני הייתי בת 15
קיימנו יחסי מין לא מוגנים,לא היתה מודעות למחלה כל כך.
היום אני בת 27 נשואה ואם לילדה
אבל כל הזמן בחששות שאולי זה קרה לי ולא מצליחה לצאת מזה
מה אפשר? שנים שאני בחוסר מנוחה
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ד''ר דניאל אלבירט10/03/2008התשובה אליך היא פשוטה - פשוט גשי להבדק !
בכל מקרה, לאחר 12 שנה, לאחר לידה ושום דבר לא השתבש....
סביר להניח שלא נדבקת בנגיף ה HIV (לפחות לא אז..) כי ברוב המכריעה של המקרים לאחר פרק זמן כזה הנגיף נותן את אותותיו והמחלה מתגלה.
בכל מקרה, שוב - גשי להבדק, ותוך יומיים שלושה - אין לך יותר דאגות, לא רק לגבי עצמך אלה לגבי בן זוגך או ילדייך העתידים שעלולים להדבק "ממך" (במידה וכפי שאת חושבת יש נדבקת בנגיף לפני 12 שנה).
[a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']קישור למרכזים לגילוי איידס[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אלמונית12/03/2008אני לא חושבת שנדבקתי, כי מי אמר שלחבר שלי היה את המחלה(הרי אתה לא שואל לפני שאתה שוכב עם מישהו עם הוא חולה אידס(הקיצר אני סתם קצת פחדנית בכל הנוגע למחלות.( במיוחד איידס)
בכל מקרה מהם סימנים שיש לאיידס שיכולים להופיע אחרי 12 שנה
אני ברוך השם בריאה תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלמונית
ד''ר דניאל אלבירט12/03/2008ראשית את זאת שאציינת כי את חוששת מHIV ביחס לחשיפה לאותו חבר לפני 12 שנה. אכן, לרוב לא שואלים משהו אם יש לו איידס לפני שמקיימים איתו יחסי מין, למרות שזה בכלל לא רעיון רע. גם איידס לא כתוב על המצח !
לכן.... אנו ממליצים בכל לשון של המלצה לקיים יחסי מין רק עם קונדום ! זו אחריות של שני הפרטנרים גם יחיד ! (גבר או אישה). קונדום מגן מפני איידס וגם כנגד רוב מחלות המין האחרות.
לגבי המשך השאלה, הרי שאין לי ממש תשובה טובה ומרגיע בשבלך, כעקרון, איידס לאחר השלב החריף (מספר שבועות מהדבקה) אשר באותו זמן יכול לגרום למחלת חום חולפת דמויית שפעת, הופך להיות אסמפטומטי ברוב המקרים והופעת סמנים נדחת לשלב מאוחר יותר בין 5-10 שנים לרוב, של כשלון חיסוני עמוק מלווה במחלות חום שונות, הגדלת בלוטות, ירידה במשקל, חולשה, פטרת בפה ועוד.
כמו שראית מדובר ברוב האנשים אולם הדבר תלוי מאוד באדם ובאלימות הנגיף שבו נדבק כך שחלק מהאנשים שנבדקים ב HIV יפתחו סמנים תוך חצי שנה וחלק קטן לא מפתחים דבר גם אחרי 20 שנה....
כך שהסימן היחידי שאני ממליץ לך להסתמך אליו הוא שוב.. לבצע בדיקת דם לנגיף ה HIV !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)