בדיקת PCR אחרי 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת PCR אחרי 3 חודשים
    בלי שם
    03/03/2013

שלום רב ברצוני לדעת האם אני יכול להסתמך על בדיקת pcr שנעשתה באופן פרטי לגילוי נשאות(כלומר במקום בדיקת אלייזיה) לאחר 3 חודשים ידוע לי שבדיקת נוגדנים משולבת קומבו היא הבדיקה המקובלת אבל מה לגבי בדיקת pcr האם אני יכול להסתמך על תשובה שקיבלתי לאחר 3 חודשים מהמגע החשוד אני שואל מכמה סיבות

1. קראתי שבדיקת pcr בודקת עומס נגיפי ולפי מה שקראתי בפרק זמן של 3 חודשים אין מספיק עומס נגיפי שיבוא ליידי ביטוי בבדיקה

2. קראתי גם שבדיקת pcr בודקת בדיקה איכותית אם אכן התרחשה הדבקה שזה לפי מה שהבנתי לא קשור לעומס נגיפי או כן

בכול אופן רציתי לדעת לאור 2 הסיבות האלה ובכלל האם בדיקה זאת אמינה ואפשר להיות בטוח בה לאחר תקופה של 3 חודשים

אני מבקש בכול לשון של בקשה להתיחס לשאלה הזאת של ה pcr כי אני כבר ממש עובד עצות ולא רגוע לגבי בדיקת הנוגדנים המשולבת

בתודה והערכה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת PCR אחרי 3 חודשים

הוספת תגובה

• בדיקת PCR אחרי 3 חודשים - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    03/03/2013

בדיקת הPCR רגישה מאוד לגילוי הנגיף ולכן אם היא שלילית פירושה החד משמעית שאין אתה נושא את הנגיף. אין הגיון להפוך אותה לבדיקה השגרתית לגילוי נשאות בגלל המחיר שלה , הסיבוך היחסי שבביצועה ורגישות היתר שלה שיכול להביא לבדיקות חיוביות מטעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בבקשה בעינין

ללא שם
    04/03/2013

אז גם בפרק זמן של 3 חודשים הבדיקה הזאת תיהיה אמינה באופן חד משמעי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בבקשה בעינין - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    06/03/2013

כן בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו