עמידות לטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידות לטיפול
    דני
    17/03/2013

שלום רב,

אני מנסה לקבל תשובה ברורה וחד משמעית ללא הצלחה לגבי הזמן המקסימלי שניתן ליטול תרופה באיחור (במקרה שלי מדובר באטריפלה).
    מד"ר איציק לוי נאמר לי שאם אחת לשבוע יוצא לקחת בדילי של אפילו 8 שעות,דבר לא יקרה והנגיף לא יפתח עמידות.
    הרופא המטפל באיכילוב אמר לי שעד 4 שעות זה סביר (זה הזמן המקסימלי שיצא לי לאחר עד היום) והתחמק מלתת זמן מוגדר משלו.
    בפורומים נאמר לי שזה מסוכן ואפשר לפתח עמידות ולא לאחר בכלל!

אני לא מתכוון להיות לא זהיר ולזלזל בשעות וליטול כל יום בזמן אחר, אבל לעיתים ובעיקר בסופ"ש יוצא שאני רוצה לצאת לבלות או להמשיך את שגרת החיים שהייתה לי לפני שנידבקתי ולכן אני נוטל את הכדור לפני שינה (משום שישתופעת לוואי של מעין שכרות כשעה וחצי שעתיים לאחר הנטילה למשך שעה) ולכן נוח ליטול זאת לפני שינה ולא להרגיש דבר.
    לסיכום אשמח לדעת באם יש סיכון בנטילת הכדור בדילי של עד 6-8 שעות אחת לשבוע? או שבמידה ואני מתחת ל20 בעומס אין סיכוי שבאיחור של אחת לשבוע תתפתח עמידות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמידות לטיפול

הוספת תגובה

• אודה על מענה

א
    20/03/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידות לטיפול - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    23/03/2013

הסיכוי לפתוח עמידות קטן במידה משמעותית אם העומס הנגיפי הוא מתחת ל-20.
    אחור בלקיחת התרופה פעם בשבוע במספר שעות ובמיוחד אם העומס הנגיפי פחות מ-20, אינו נושא כל סיכון!! התשובות שקבלת מעידות יותר על חוסר מידע מדוייק או מחקרים שהראו באופן ברור קשר בין עמידות ואחורים קטנים וחסרי חשיבות שכאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו