חששות לאחר בדיקה שנעשתה באיכילוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות לאחר בדיקה שנעשתה באיכילוב
    רועי
    21/03/2013

עשיתי בדיקה באיכילוב לגבי מקרה שקרה לפני מס' חודשים רב.
    לפני שאני נכנסתי לבדיקה הייתה פליטה מאריתריאה שביצעה גם בדיקה.(אני מודע לכך שרק אחוז קטן מאוד מהם נשאים אך בכל זאת הם נחשבים לאוכלוסיה בסיכון גבוה יותר).

התשובה שקיבלתי כבר הייתה שלילית, אך אני רועד מפחד שמא לא החליפו מחטים/מבחנות/ציוד בין הבדיקה שלה לבדיקה שלי. ראיתי איזשהו מכשיר בצבע ירוק מונח על השולחן של האחות, שאליו מחוברת לפני הבדיקה המבחנה בצד אחד ובצד השני המחט.

האם (ברמה היפותטית אפילו) קיים מצב שבטעות לא מחליפים את המחט אלא רק את המבחנה? כשאני חושב על זה אני מבין שגם האחיות הכי מומחיות ומנוסות הן עדיין בנות אנוש, ולכן תמיד קיים סיכוי כלשהו שיישכחו להחליף מחט באחת מבין עשרות בדיקות..... לא? (עייפות,חוסר תשומת לב וכו').

האם יש אמצעי ביטחון מיוחדים שננקטים בבדיקות בעייתיות כמו בדיקות HIV על מנת למנוע מצב שכזה?
    זה נראה לי הזוי שהכל "נופל" על האחות שמבצעת בדיקה אחרי בדיקה אחרי בדיקה.....

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חששות לאחר בדיקה שנעשתה באיכילוב - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    23/03/2013

אין כל בסיס לחששות שלך לבד מחרדה לא "מבוססת". פשוט אין מצב שאתה מתאר וכל מה שנותרלי ליעץ לך זה לטפל בחרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה

רועי
    23/03/2013

מוכר לך מקרה בארץ שבו אדם נדבק לאחר שביצע בדקה שגרתית שכזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    24/03/2013

לא מוכר לי וכן לא ידוע לי על אף מקרה שדווח בספרות העולמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו