התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    אילנית
    30/03/2013

שלום, בעקבות הכתבה שקראתי בעיתון ידיעות על רופא שיניים שלא חיטא את הכלים והמטופלים שלו נדבקו בדלקת כבד נגיפית ובאיידס ברצוני לשאול האם יש סיכוי שגם אני נדבקתי במחלות אלו כשעברתי פדיקור לרגליים ומהטיפול נהיה לי חתך פתוח גדול בכף הרגל ? כאשר ראיתי שהכלים לא חוטאו . שאלה שניה האם ניתן להדבק משימוש בסכין גילוח משותף רטוב או יבש? שאלה אחרונה כשעשיתי בדיקת דם שמתי לב שהבחורה שעשתה לי בדיקת דם היתה ללא כפפות ובאותה אצבע שהיא שמה לי את התחבושת ראיתי שיש לם דם טרי על היד .האם יש סיכוי שנדבקתי אם הדם שלה נגע בדם שלי? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    01/04/2013

תיאורטית אפשר להדבק מהפטיטיס מכלים לא מחוטאים. הסיכוי שדבר כזה קורה בארץ הוא זניח למיטב ידיעתי. אין אפשרות להדבק כך באיידס. אין אף דיווח על הדבקה באיידס עי רופא שיניים מלבד מקרה אחד בשנות השמונים וגם אז כנראה היה מדובר בהדבקה מכוונת. לגבי הבחורה שעשתה לך בדיקת דם- אין כל סיכוי להדבק כך באיידס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו