שאלה לגבי HIV ורמת ליפוציטים כללים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי HIV ורמת ליפוציטים כללים
    ירון
    02/04/2013

דר, פרופ' שלום

ידוע לי שהדרך היחידה לבדוק נשאות HIV היא בדיקה יעודית, אבל בכל זאת ההיתי רוצה לקבל תשובה עניינית לשאלה הבאה. נניח באופן היפוטטי שנדבקתי ב HIV לפני למעלה מ 8 שנים.. ואז לעולם לא נבדקתי... לפני שבוע עשיתי בדיקות דם רגילות, וחוץ מאנמיה קלה, וחריגה בכולסטרול (אני בן 41), הכל נראה תקין. אני אישית התמקדתי בערך האבסולוטי של ספירת הלימפוציטים בדם. ערך זה נמצא בדיוק במרכז הסקלה ותקין.

האם על פי תקינות ערכי הלימפוציטים ניתן להסיק או לפחות להניח שבסבירות של מעל ל 95% אין סיכוי שאני נשא (בעקבות חשש להדבקות מלפני 8 שנים)? אני לא רופא או מומחה בתחום, אבל ההגיון הבריא שלי אומר שאם אכן הייתי נדבק אז ב HIV אז כיום רמת ה CD4 שלי הייתה אמורה להיות נמוכה באופן שהיה נראה ברמת הלימפוציטים הכללית, שכן ה CD4 מהווים את עיקר הלימפוציטים. האם אני צודק בהנחה זו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תשובה לשאלה שלי?

ירון
    03/04/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי HIV ורמת ליפוציטים כללים - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    14/04/2013

לא מתעסקים כאן בסבירות
    אי אפשר לשלול הדבקה על סמך ספירת הלימפוציטים
    לך תיבדק ותפסיק לעשות ספקולצחות מיותרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו