האם יש לי סיבה לדאוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי סיבה לדאוג?
    חוששת קצת
    15/04/2013

היי, זו הפעם השלישית שאני נכנסת לפורום הזה כדי להשקיט את הפחדים שלי ואני מקווה שכך יהיה גם הפעם, אין לי מושג למה, אבל אני חוששת שאני מפתחת חרדה אמיתית לנושא.
    סליחה שזה נשמע מעט הזוי, אבל ישנה סכנת הדבקה בנגיף באמצעות נזלת? הייתי בשבוע האחרון אצל רופא א.א.ג שהחדיר לי לנחיר מעין מכשיר שנועד להרחיב את הנחיר בזמן שהוא מביט לתוכו. מאחר ואותו מכשיר היה כבר מונח קודם לכן על שולחן עבודתו של הרופא חששתי שאולי זהו לא מכשיר שעבר שימוש לפני עוד בטרם הספיק לעבור חיטוי ואם כך האם קיימת סכנת הדבקה במידה והחולה שהיה לפניי היה במקרה נשא HIV? יש לציין שאני הגעתי מצוננת מאד.

שאלה שניה (כן כן, המוח שלי מלא דימיון ויצירתיות כך גם בכל הנוגע לחששות ופחדים). ידיד שלי סיפר לי לאחרונה וממש במקרה על כל מעלליו הן המיניים והן הסתם מתגרים בגורל ונראה שיש לו סיכוי הרבה יותר סביר מהאדם הסביר לגלות שהוא נשא - שכב עם זונות בלי קונדום בארץ ובחול, נפצע בגילוח במספרה בתאילנד ועוד. השבוע נפגשנו ואכלנו יחד גלידה ובמהלך שיחתנו הוא תחב את הכפית שלו (לאחר שהיתה בפיו) אל כוס הגלידה שלי. באותו יום מוקדם יותר נפצעו לי החניכיים והן דיממו מעט גם אחרי אותה אכילת גלידה. האם יש לי סיבה לחשוש? לרוץ לקבל טיפול מונע?

ושאלה אחרונה... האם ידוע לכם על טיפול כלשהו שיכול לסייע להפיכונדרים כמוני להתגבר על הפחד מהמחלה הזו? אחרי הכל מבחינה הגיונית זה נראה לי ברור לחלוטין שהמחשבות שלי מוטרדות שלא לצורך אולי, אך הפחד לעיתים הופך לחזק מההיגיון.

תודה רבה על זמנכם,
    החוששת :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי סיבה לדאוג?

הוספת תגובה

• האם יש לי סיבה לדאוג? - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    15/04/2013

אתחיל מן הסוף-ברור לגמרי שאת לוקה בחרדה קשה מן הנושא הזה וראוי מאוד שתגשי לטיפול נפשי שיעזור לך להשתחרר מזה. אין תרופת פלא שעושה זאת לבדה למרות שיכול להיות שהמטפל הנפשי יוסיף לך תרופות לקלה עליך.
    כל המקרים שתארת אינם מהוים סכנה כלשהי להדבקה ולכן את אומנם סובלת בעיקר מן החרדה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו